Haberler

Küresel Finansın Liderleri İstanbul'da Buluşacak

Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu 15-16 Eylül 2014 tarihlerinde beşincisi düzenlenecek İstanbul Finans Zirvesi'ne (IFS) katılacak küresel oyuncular dikkati çekiyor.

Anadolu Ajansı'nın üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu, geçen yıl 15 ülkeden toplam 64 konuşmacının yer aldığı ve 50'den fazla ülkeden binin üzerinde davetlinin katıldığı İstanbul Finans Zirvesi'nin bu yılki konuşmacıları arasında; Gelişen Pazarlarda 20 Küresel Düşünce Lideri'nden biri olarak seçilen İngiliz MRL Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Cornelia Meyer de bulunacak.

Ayrıca zirvede Bahreyn Uluslararası Yatırım Bankası CEO'su Aabed Al-Zeera, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Mali ve Ekonomi Bölüm Başkanı Claudio Borio, ABD NASDAQ OMX Grubu Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher, Kazakistan Ulusal Bankası Başkan Yardımcısı Kuat  Kozhakhmetov ve Khazanah Nasional Berhad Finans Grubu Başkanı (CFO) Mohd Izani Ghani gibi küresel liderler yer alacak.

Bu yıl 15-16 Eylül 2014 tarihlerinde Conrad Otel'de beşincisi düzenlenecek olan İstanbul Finans Zirvesi'ne sayılı günler kala, hazırlıklar da son aşamaya geldi.

"Yenilikçi Finans" temasının işleneceği İstanbul Finans Zirvesi'ne bu yıl konuşmacı olarak katılacak küresel ekonomi liderleri, küresel dünyanın gündemindeki konuları, birçok spesifik başlık altında irdeleyecek, ülke deneyimlerini, en iyi uygulamalar ve çözüm önerileriyle birlikte sunacaklar.

Ekonomi yönetimi de IFS'de olacak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımının beklendiği zirvede, yerli ve yabancı finans piyasalarının önde gelen temsilcileri çeşitli sunumlar gerçekleştirecek.

Zirveye ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan, Aktif Bank CEO'su ve Yöbnetim Kurulu Üyesi Dr. Önder Halisdemir, Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz,  Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç, Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin'in de katılması bekleniyor.

Uluslararası nitelik kazanan zirvede, "Sermaye Piyasaları ve Yenilikçilik; Yenilikçi Kalkınma ve Altyapı Finansman Yöntemleri; Finansal Merkezler: Yenilikçi Finansman ve Büyüme; Para Politikası, Finansal İstikrar ve Yenilikçilik; Yatırım Bankacılığı, Risk Sermayesi Fonları, Kitle Finansmanı, Melek Yatırımcılık ve Yenilikçiliğin Finansmanı ve Türkiye'nin Yeni Sigorta Ekonomisi" konulu paneller düzenlenecek.

Zirvenin ikinci gününde SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ile gerçekleştirilecek mülakatın modetörlüğünü Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız yapacak.

"Gelişen Pazarlarda 20 Küresel Düşünce Lideri'nden biri"

İstanbul Finans Zirvesi'nin "Finansal Merkezler: Yenilikçi Finansman ve Büyüme"  oturumunun moderatörlüğünü yapacak olan İngiliz MRL Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Cornelia Meyer, bağımsız enerji uzmanı, işletme danışmanı ve makro-ekonomist kimliğiyle öne çıkıyor. CNN tarafından, Gelişen Pazarlarda 20 Küresel Düşünce Lideri'nden biri olarak seçilen Meyer, UBS, ADB ve Citigroup gibi birçok uluslararası kuruluşta çeşitli görevlerde bulundu.

Zirve konuşmacıları arasında Bahreyn Uluslararası Yatırım Bankası Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi Aabed Al-Zeera yer alıyor.

Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) American Express Banking Corporation, Arab Banking Corporation (ABC), Standard Chartered Bank ve First Islamic Investment Bank (şimdiki adıyla Arcapita)'da görev yapan Al-Zeera, 25 yıllık uluslararası bankacılık deneyimine sahip.

Al-Zeera, Bahreyn'de kurulan ve bir İslami yatırım bankası olan Uluslararası Yatırım Bankası'nın kurucu hissedarlarından olp ayrıca Londra'da yerleşik Avrupa İslam Yatırım Bankası'nın Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Al-Zeera, İstanbul Finans Zirvesi'nde "Yatırım Bankacılığı, Risk Sermayesi Fonları, Kitle Finansmanı, Melek Yatırımcılık ve Yenilikçiliğin Finansmanı" konulu oturumda konuşma yapacak.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Mali ve Ekonomi Bölüm Başkanı Claudio Borio, 1987'den bu yana BIS'te görev yapıyor. Finansal denge ve pazar işleyişi konularını da kapsayan  Küresel Finans Sistemi Komitesi ile Altın ve Döviz Komitesi Sekreterliği Başkanlığı'nı da yapan Borio, politika, filozofi ve ekonomi dalında eğitim gördü.

Zirvede "Sermaye Piyasaları ve Yenilikçilik" konulu oturumda konuşacak Sandy M. Frucher, NASDAQ OMX Group Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Frucher, şu anki görevinde küresel döviz ilişkilerinden sorumlu olup NASDAQ OMX'in üst yönetim takımına düzenleme ve birçok konuda üst düzey danışmanlık yapıyor.

Borsa kariyerine 24 Temmuz 2008'de bugün NASDAQ OMX PHLX olarak bilinen Philadelphia Menkul Kıymetler Borsası'nın NASDAQ OMX tarafından alınmasıyla başladı. Lisans derecesini Columbia Üniversitesi kamu yönetimi bölümünden alan Frucher, yüksek lisans derecesini yine aynı alanda Harvard Üniversitesi John F. Kennedy School of Government'tan aldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Finans Zirvesi Mehmet Şimşek Ali Babacan Bahreyn Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title