Haberler

Kürecikliler, NATO Radarına Karşı Eylem Kararı Aldı

NATO'nun şemsiyesi altında Türkiye'ye kurulacak füze savunma kalkanının Malatya'nın Akçadağ İlçesi Kürecik Bucağı'na kurulacağın kesinleşmesinin ardından bölge sakinlerinin tepkisi her geçen gün artıyor.

NATO'nun şemsiyesi altında Türkiye'ye kurulacak füze savunma kalkanının Malatya'nın Akçadağ İlçesi Kürecik Bucağı'na kurulacağın kesinleşmesinin ardından bölge sakinlerinin tepkisi her geçen gün artıyor. Toplantıda biraya gelen Kürecikliler, 2 Ekim'de geniş katılımlı bir eylem yapılması kararı aldı.

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ile Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun imzaladığı mutabakat metniyle birlikte NATO'nun Türkiye'de kuracağı füze kalkanı sisteminin yerinin, Malatya'nın Akçadağ İlçesi Kürecik Bucağı olması kesinleşmişti. NATO'nun radar üssünü Kürecik'e kurması bölge halkını tedirgin ederken bugün toplanan Kürecikliler eylem kararı aldı. Kürecikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Kürecik Cemevi'nde bir araya gelen bölge halkı, radar üssünün kurulmasını engellemek için demokratik ve hukuk kuralları içerisinde çaba göstereceklerini söyledi.

Radar üssüne karşı gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren dernek eski başkanı Hüseyin Hazar, Kürecik ve ülkenin büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu savunarak, "Çevreye ve yaşama zararlı bir mekanizmayı bugün Küreciğe kurmaya çalışıyorlar, biz buna şiddetle karşı çıkacağız. Kürecik halkı karşı çıkmayı eskiden beri bilen bir halktır" dedi. Hazar, teknik olarak aldıkları bilgilerde Kürecik'e kurulacak olan sistemin bölgeyi yaşanmaz hale getireceğini ifade ederek, "Buraya kurulacak radar en başta 7- 10 kilometre birinci derece zarar, 20- 30 kilometre de ikinci derecede zarar ve genel anlamda herkese zarar verebilecek bir mekanizmadır" diye konuştu.

Kürecikliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İbrahim Duman ise hiçbir savaş üssünün halka yarar getirmeyeceğini vurgulayarak, "Biz Kürecikliler olarak insanlığa zarar getirecek her türlü şeye karşı çıkacağımızı söylüyoruz. Biz savaşlara karşıyız, savaşlara hizmet eden her türlü mekanizmalara da karşıyız" dedi.

Muhtarlar adına söz alan Gürkaya Muhtarı Ali Gürkaya da Kürecik'e tehlikeli bir silahın kurulmasına tüm muhtarlar olarak karşı çıktıklarını ve düzenlenecek her türlü eyleme katkı vereceklerini söyledi.

Toplantıda son olarak söz alan avukat Ümit Kaya ise Kürecik toplumunun savaşa karşı olduğunu ifade ederek, "Buranın NATO'nun üssü olması taraftarı değiliz. Tepkilerimizi demokratik ve hukuk kuralları çerçevesinde ilerleyen zamanlarda dile getireceğiz" dedi.

Toplantı sonunda katılanların ortak mutabakatı ile 2 Ekim'de geniş katılımlı bir eylem yapılması ve füze kalkanlarının kurulacağı askeri tesise kadar yürümesi kararı alındı. - Malatya / Akçadag

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title