Haberler

Türkiye'de İlk Kez Boynuzlu Engerek Yılanı Görüntülendi

Güncelleme:

Bartın ve Kastamonu arasında bulunan Küre Dağları Milli Parkı'nda yaban hayatı izleme çalışmalarında ilk kez boynuzlu engerek yılanı görüntülendi.

' Küre Dağları Milli Parkı'nın fauna çeşitliliğinin arşivlenmesi' projesi kapsamında yaban hayatı izleme çalışmalarını yürüten yaban hayatı teknikeri Yusuf Ardıç, boynuzlu engerek yılanı görüntüledi.

İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Küre Dağları Milli Parkı Müdürü Ahat Deliorman, Küre Dağları Milli Parkı fauna listesinde yer alan boynuzlu engerek yılanının ilk kez görüntülendiğini söyledi. Deliorman, "Yılanlar etçil olarak beslenen sürüngenlerdir. Doğada özellikle farelerle beslenirler ve fare popülasyonunun kontrolünde önemli rol oynarlar. Bunun yanında yakalayabildikleri diğer küçük memeliler, diğer sürüngenler, kuşlar ve kuş yumurtalarını da yerler. Ekolojik zincirdeki görevi önemlidir. Boynuzlu engerek yılanı da milli parkımızdaki fauna çeşitliliği açısından önemlidir" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Türkiye Küre Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Karate boyMobil-IOS:

Demirtas bu:-))

10
8
yanıtYanıtla
coker Mobil-ANDROID:

demirtaş a benziyor

7
10
yanıtYanıtla
.:

Ya yeter secim bitti bi susun, konuyla ilgili yorum yazin. Yok Aksaraydan turemis yok seloya benziomus. Delimisiniz lan?

14
2
yanıtYanıtla
seyit yildiz:

dangalak glavya erkeyi kiligina girmis insanlikdan nasiplerini almamis yaratik lar hic bir zaman allahin yaratmis oldugu insani hayvana benzetemesiniz dini irki mesebi ne olursa olsun insana havyan denilmez allah insan oglunu ozenerekden yaratmistir insanlari sever veya sevmeye bilirsiniz ona lafim yok bu da hakaret gerektirmez

8
6
yanıtYanıtla
Ak parti toprağa ğömölüp çürüyüp gidecek Mobil-IOS:

Aynen bende bu Yılanlar Aksaray'da türemiştir

8
6
yanıtYanıtla
mehmet avcu:

Abdullah öcalanln boynuzlarına benziyor.

7
4
yanıtYanıtla
Doğruyu yazdimMobil-ANDROID:

hdpkk li bu kesin

6
2
yanıtYanıtla
karMobil-ANDROID:

karadenizde yüzyıllardır var ilk kez görüntülenmiş miş.)))

5
0
yanıtYanıtla
alper:

türkiyede ilk kez mi? arkadaşlar ben bu yılandan 10 taneden fazla gördüm bir kaçınında fotoğrafını çektim hatta yakalayıp bilgilendirme amaçlı insanlara gösterip tekrar saldım. Terkos çatalca Karaburun bölgesinde taşlık alanlarda gezenler dikkat!!! ammodytes vipera, kendisi Avrupa kıtasının en zehirli yılanlarından biridir

2
0
yanıtYanıtla
ben ne biçim serseriyim:

o hayvanı yir bizimkiler yir

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title