Haberler

Kurduğu Çiftlikte Organik Hindi Yetiştiriyor

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Nihat Nacar, kendi imkanlarıyla hindi çiftliği kurdu.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Nihat Nacar, kendi imkanlarıyla hindi çiftliği kurdu. Çiftliğinde bin 250 hindi bulunan Nacar, isteyene kesilmiş isteyene de kesilmemiş hindilerin satışını yapıyor.

Adilcevaz İlçesi'nde işletmecilik yapan Nihat Nacar, organik hindi çiftliği kurdu. Van Gölü kıyısında bulunan bir alana kurulan çiftlikte doğal ortamlarda yetişen hindiler isteğe göre canlı ya da kesilmiş olarak vatandaşların hizmetine sunuluyor. Çiftlikte yetiştirilen hindilerin tamamen doğal ortamda yetiştirildiğine söyleyen Nacar şöyle konuştu:

"Çiftliğimde yaklaşık olarak 400 büyük hindi ve 850 tane yavru hindi yetiştirmekteyim. Çiftlikte bulunan hayvanlarımız hiçbir şekilde ilaç veya kimyasal maddelerle değil, tamamen doğal olarak yetiştirilip gelen müşterilere satılmaktadır. İsteyen canlı olarak alıp evine götürüyor, bazı müşterilerimiz ise, hayvanın kesilmesini, kesim sonrası temizlenip hazır hale getirilmesini istiyor. Hindilerin hepsini olduğu gibi doğal bir şekilde yetiştiriyorum. Çoğu kişi hayvanlara aşılar, kimyasal ürünler yedirerek hayvanların şişmesini ve ağır durmasını sağlıyorken bizde öyle bir şey yok. Şu an hindilerimiz 2 yaşında ve en ağır hindimiz 7-8 kilogramdır. Ayrıca hayvanlarımızın hafif olması tamamen doğal şartlarda yetişmelerinden kaynaklanmaktadır. Hindileri 50 ile 150 lira arasında satışa sunuyoruz." - Adilcevaz

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adilcevaz Van Gölü Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title