Haberler

Kurduğu Çiftlikle Hayata Tutundu

Artvin'de yaşayan yürüme engelli Gökay Yazıcı, köyünde kurduğu tavuk çiftliğindeki hayvanlarla ilgilenerek yaşama tutundu.

Ardanuç ilçesine bağlı Bulanık köyünde yaşayan 38 yaşındaki Yazıcı'nın, yaklaşık 8 yıl önce evinin önünde kestiği ağaç üzerine devrildi.

Kaza sonucu belden aşağısı felç olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı kalan Yazıcı, Rize ve Artvin'de geçirdiği ameliyatların ardından Ankara'da yaklaşık 3 ay tedavi görmesine rağmen sağlığına kavuşamadı.

Bu süreçte hamile olan eşiyle ayrılan Yazıcı, üreterek yaşadığı sıkıntıları unutmak için tavuk çiftliği kurmaya karar verdi. Her sabah erkenden kalkan ve gün boyunca çiftliğindeki 40 tavukla ilgilenen Yazıcı, böylece hem sıkıntılarından uzaklaşıyor hem de birlikte yaşadığı anne ve babasına ekonomik anlamda destek oluyor.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın ardından ilk zamanlarda hayata küstüğünü belirterek, daha önce gezdiği yerleri gördüğünde üzülüp bunalıma girdiğini anlattı.

Bir süre sonra hayatını üzülerek geçiremeyeceğini ve kendisine bir uğraş bulması gerektiğini anladığını dile getiren Yazıcı, evinin bahçesinde tavukçuluk yapmaya karar verdiğini, zamanla tavuk sayısını artırarak yaklaşık 100 tavuk bulunan çiftlik oluşturduğunu söyledi.

Yazıcı, zamanla bu kadar tavuğa bakmakta zorlandığını ifade ederek, bir kısmını sattığını ve 40 tavukla üretime devam ettiğini kaydetti.

"Evin mutfağına katkıda bulunuyorum"

Tavukların yarısının her gün yumurtladığını belirten Yazıcı, "Günde yaklaşık 20 yumurta alıyorum. Tavuklar doğal köy ortamında beslendikleri için organik yumurta alıyorum. Köy yumurtası olduğu için tanesini 1 liradan satıyorum. Günde 20 lira kazanıyorum. Allah'ıma şükürler olsun hem kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum hem de evin mutfağına katkıda bulunuyorum." dedi.

Her sabah erkenden kalktığını ve tavukların günlük ihtiyaçlarını karşıladığını anlatan Yazıcı, "Yemlerini ve sularını veriyorum. Kümesin temizliğini ailemle yapıyorum. Tekerlekli sandalyemin üzerinde tavuklarıma çobanlık yaparak gün boyu bahçemizde besliyorum. Çocukluğumdan beri hayvan sevgim vardı. Tavuklarımla hayata yeniden bağlandım ve çok mutluyum. Günlerim çok neşeli ve huzurlu geçiyor. Engelimi ve yaşadığım üzüntüleri adeta unuttum." diye konuştu.

Yazıcı, engellilerin kendilerini eve kapatmamaları gerektiğine dikkati çekerek, engellerini kabul edip kendilerini mutlu edecek uğraşlar bulmalarını tavsiye etti.

İnsanların çalıştıkları sürece mutlu olacağını ve hayata daha sıkı bağlanacağını vurgulayan Yazıcı, "Çok mutluyum. İyi ki tavukçuluk yapmışım. Hayvanların sevgisiyle hayat buldum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bulanık Ardanuç Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title