Haberler

BDP'li Üçer'in "Kürdistan İşçi Partisi" Sözüne Kınama Cezası

Güncelleme:

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer Meclis'te "Kürdistan İşçi Partisi (PKK) üyesi olmaktan gurur duyuyorum" dedi, Genel Kurul kınama cezası verdi.

TBMM Genel Kurulu'nda BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'e, "PKK'nın terör örgütü olmadığı" ve "Kürdistan İşçi Partisi'nin üyesi olmaktan gurur duyduğu" yönündeki ifadeleri nedeniyle kınama cezası verildi.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Genel Kurul'da Milli Savunma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülürken, birleşime ara verdi.

SARF ETTİĞİ SÖZLER "YARALAYICI" NİTELİKTE

Birleşimin ardından Bahçekapılı, tutanakların incelendiğini, Özdal Üçer'in yerinden sarf ettiği sözlerin, Başkanlık Divanı'nca "yaralayıcı" nitelikte olarak değerlendirildiğini, Genel Kurul'a Üçer'e "kınama" cezası verilmesini teklif edeceğini söyledi.

MHP TEPKİ GÖSTERDİ: KINAMA CEZASI İLE GEÇİŞTİRİLEMEZ

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Üçer'in "Kürdistan İşçi Partisi üyesi olmaktan gurur duyduğu" yönündeki sözlerini yineleyerek, bunun kınama cezası ile geçiştirilemeyeceğini ifade etti.

AK PARTİ: PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YAPTIKLARI KABUL EDİLEMEZ

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Grubu olarak bir sorun karşısında şiddeti, terörü, kanı ve ölümü çözüm olarak kabul etmiş bir terör örgütünün, PKK terör örgütünün yaptıklarını tasvip etmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

Ünal, şunları kaydetti:

"PKK bir terör örgütüdür ve 25 yıldan beri bir sorunun çözümü konusunda şiddeti ve terörü kendisine çözüm aracı edinmiştir. Bu, hiç kimse tarafından tartışılamaz bir gerçektir. Ama biz burada, TBMM'de anayasanın ve hukukun bekçileriyiz. Biz burada duygusal davranmak değil, rasyonel davranmak, anayasanın amir hükümlerinin gerekliliğini yerine getirmekle sorumluyuz. Biz AK Parti Grubu olarak burada ifade edilen sözleri asla kabul etmiyoruz, tasvip etmiyoruz ve kınıyoruz. Başkanlık Divanı'nın kınamadan yana kararının ve tutumunun yanındayız."

CHP: ADAM KENDİNİ PKK'LI HİSSEDİYOR AMA...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da şunları söyledi:

"Özdal Üçer bugün bir yanlış bir doğru söyledi. Doğru söylediği şudur, 'PKK'nın üyesi olmaktan gurur duyuyorum' dedi. Adam kendini PKK'lı hissediyor, bu beni ilgilendirmez. Yanlış söylediği şudur, 'PKK bir terör örgütü değil'. Bu yanlış, PKK terör örgütüdür. Eli kanlı bir terör örgütüdür. PKK'nın TBMM'de övülmesine, teşvik edilmesine müsaade edilmemelidir.

Ancak Üçer'in TBMM'de bunu söyleme cüreti bulmasının da bazı sebeplerinin olduğu da muhakkaktır. PKK'yı kuran, PKK'nın elebaşıyla hükümet haftalık rutin görüşme yaparsa Üçer de bu sözü söyler. Bir cezai yaptırım grubumuzca şarttır. Üçer'i kınıyoruz, kınama cezası verilmesi uygundur. Meclis'ten geçici çıkarma cezası verilecekse önce Abdullah Öcalan ile görüşen hükümeti yurt dışına geçici çıkarmak lazım."

BDP'DEN PROTESTO

Daha sonra Üçer'e "kınama cezası" verilmesi, Genel Kurul'da oylandı ve kabul edildi.

Bu sırada BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Hem siz hem kanun yapıcı arkadaşlar hem de grup başkanvekilleri buradaki ifadenin uyarı cezasına uygun olduğunu söyledi. Biz bu mutabakat üzerine buraya geldik. Grup başkanvekilleri dürüst olmalıdır" diye konuştu. Baluken, "Biz burada Meclis'te anayasanın ve hukukun bekçileriyiz. Duygusal değil rasyonel davranmak, anayasanın hükümlerini yerine getirmekle sorumluyuz. İfade edilen sözleri kabul etmiyor ve kınıyoruz." dedi.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, "Beni hiçbir şekilde itham edemezsiniz. Yüzünüzün ifadesini değiştirmeyin, beni korkutmuyorsunuz" karşılığını vermesi, AK Parti sıralarından alkışlandı.

Oylamanın ardından BDP vekilleri olayı protesto ederek, Genel Kurul salonunu terk etti. Bu sırada AK Parti sıralarında "haydin güle güle" ifadesi üzerine BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Size de bir gün güle güle derler" dedi.


Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Nur Bahçekapılı Ak Parti Pkk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title