Haberler

Kurbanlıklarla İlgili Merak Edilenler Başakşehir Kurban Kesim Alanında Yanıtlanıyor

Başakşehir Belediyesi kurban kesim ve satış alanında vatandaşların merak ettikleri sorularını yanıtlayan Hacı Ahmet Camii İmam Hatibi Furkan Hatipoğlu, “Kurbanlık, kesim alanına gidebilecek kadar kuvvetli olmalı” dedi.

Başakşehir Belediyesi kurban kesim ve satış alanında vatandaşların merak ettikleri sorularını yanıtlayan Hacı Ahmet Camii İmam Hatibi Furkan Hatipoğlu, "Kurbanlık, kesim alanına gidebilecek kadar kuvvetli olmalı" dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı ile beraber vatandaşların 'kurbanlık' seçme telaşı devam ediyor. Pek çok vatandaşın kafasında ise kurbanın sağlıklı olup olmadığı ve seçtiği kurban "dini vecibelere uygun mu" soruları yer alıyor. Başakşehir Belediyesi'nin iki farklı bölgede kurduğu modern, hijyenik kurban satış ve kesim alanları vatandaşların sorularına çözüm oluyor. Başakşehir 1. Etap Yürüyüş Yolu Altı ve Bahçeşehir'de kurulan modern, kurban satış ve kesim alanlarında vatandaşlardan gelecek sorularını yanıtlamak üzere din görevlisi ve veteriner bulunuyor.

Başakşehir kurban satış ve kesim alanında vatandaşların sorularını yanıtlayan Hacı Ahmet Camii İmam Hatibi Furkan Hatipoğlu, vatandaşların kurbanlıklarını dini vecibelere uygun seçmeleri gerektiğini belirtiyor. Hatipoğlu, kurbanlıkların belirli şartlara uygun olması gerektiğini belirterek, "Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklarda yaş sınırı vardır. Keçi, koyun, davar cinsi hayvanları keseceklerse 1 yaş sınırı var. Sığırda ise 2 yaş sınırı var. Devede ise 5 yaş sınırı vardır. Bu yaşlara dikkat ettikten sonra hayvanın sağlıklı olup olmadığına bakmaları gerekiyor" dedi.

"KURBANLIK, KESİM ALANINA GİDEBİLECEK KADAR KUVVETLİ OLMALI"

Hatipoğlu, vatandaşların doğru bildiği yanlışlara da dikkat çekerek, "Doğuştan kulağı, kuyruğu olmayan hayvandan kurban olmaz ama doğuştan boynuzu olmayan bir hayvan kurban edilebilir. Hayvanın kemik ilikleri kalmayacak şekilde zayıf olmaması lazım, kurban kesilecek alana gidecek kadar kuvvetli olması lazım. Üç ayağı sağlam, bir ayağı hafif aksaksa, kesim alanına gidecek durumdaysa bu hayvanda kurban olur" şeklinde konuştu.

"KURBANLIĞIN GÖZLERİ PARLAK, BAKIŞLARI CANLI OLMALI"

Sağlıklı kurbanlık seçmenin inceliklerini anlatan Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Memuru Yunus Kanlı ise, "Kurbanlık alacak vatandaşların satıcılardan hayvanın 'pasaportu' istenmelidir. Pasaportta kurbanlığın doğum tarihi ve aşıları görünüyorsa bilirkişi tarafından yaş tarihini yaptırması gerekiyor. Biz vatandaşlara bu anlamda yardım ediyoruz, tüm hayvanların kontrollerini yapıyoruz. Uzaktan bakıldığı zaman kurbanlığın bir albenisi olması gerekiyor. Kilolu, etine dolgun olmalı, gözleri parlak, bakışları canlı olmalıdır. Çevresine tepki verebilmeli, geviş getiriyor olmalıdır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başakşehir Belediyesi Kurban Bayramı Bahçeşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title