Haberler

Kurbanlıklara Ultrasonla Gebelik Kontrolü

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Gaziosmanpaşa Belediyesi isteyen vatandaşlara kasaplık eğitimi verirken, kurbanlık hayvanlara ultrasonla gebelik kontrolü yapılacağı açıklandı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Gaziosmanpaşa Belediyesi isteyen vatandaşlara kasaplık eğitimi verirken, kurbanlık hayvanlara ultrasonla gebelik kontrolü yapılacağı açıklandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kendi kurbanını kesmek isteyen vatandaşlara Gaziosmanpaşa Müftülüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte "Kurban Kesim Elemanı Eğitimi" verdi. Ayrıca Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde görev yapan uzman veterinerler aracılığıyla isteyen vatandaşlar için kurbanlık hayvanlara ultrasonla gebelik tayini yapılacağı belirtildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 22-24 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen "Kurban Kesim Elemanı Eğitimi" kursuna katılan 32 vatandaşa öncelikle yasal mevzuat anlatıldı. Müftülük yetkilileri tarafından kursiyerlere dini bilgi ve kurallar aktarılırken, belediye bünyesinde görevli veterinerler tarafından da genel hijyen kuralları ve kesim işleminin nasıl yapılacağı hakkında uygulamalı eğitim verildi. Ayrıca olası yaralanmalara karşı kursiyerlere temel ilk yardım bilgileri aktarıldı. Bu eğitimlere katılan 32 kursiyere ise sertifika verilerek, uygun görülen yerlerde kendi kurbanlarını kesmeleri ya da kurban kesim elemanı olarak çalışmaları için izin verileceği belirtildi.

İZİN VERİLMEYEN NOKTALARDA KURBAN KESİMİNE MÜSAADE EDİLMEYECEK

Bu yıl İstanbul genelinde kurban kesimi için belediyeler belirli alanlar tespit ederek, vatandaşlara bildirdi. Bunun dışında kalan alanlarda ise kötü görüntülere meydan verilmemesi amacıyla kurban kesimine müsaade edilmeyeceği vurgulandı. Gaziosmanpaşa Belediyesi de, bu kapsamda kendi kurbanlarını kesmek isteyenlerin başvuruları üzerine, gösterdikleri yerin uygunluğu denetlendikten sonra hayvan kesimine müsaade edileceğini bildirdi. Belediye tarafından düzenlene kurslara katılıp sertifika alanların yanı sıra geçmiş yıllarda bu kurslara katılanlar ile usta kasaplık belgesi olanlara da kurban kesme izni verileceği kaydedildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kurban Bayramı İstanbul Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title