Haberler

Kurbanlıklara Gebelik Testi

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Yıldıztabya Mahallesi'nde kurduğu modern kurban kesim ve satış alanında alıcılarını bekleyen kurbanlık hayvanları olası bir gebelik durumuna karşı ultrasondan geçirdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Yıldıztabya Mahallesi'nde yaklaşık 10 dönümlük alan üzerine kurulan kurban satış alanında kurbanlıklar görücüye çıktı. Kurban satış alanlarına getirilen kurbanlık hayvanlar belediyeye bağlı veteriner hekimler tarafından çeşitli kontrollerden geçtikten sonra satışa sunuluyor. Kurban pazarlarında denetimlerde bulunan Gaziosmanpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, olası bir gebelik durumuna karşı hayvanları ultrasondan geçirdi.

"KURBANLIKLARIMIZIN GENEL SAĞLIK MUAYENELERİNİ YAPIYORUZ"

Kurbanlıkların sağlık kontrollerinden sorumlu Veteriner Hekim Murat Tolga Tosunoğlu, "Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak ilçemize gelen kurbanlıkların genel sağlık muayeneleri yapılmakta, yaş muayeneleri yapılmakta, gebelik muayeneleri yapılmakta. Bunun yanı sıra kasaplık eğitimi vermekteyiz. Kendi kurbanını kesmek isteyen vatandaşlarımız bu eğitimleri alarak kendi kurbanlarını kesebilirler. ya da aldıkları eğitim ile kasaplık belgeleri ile bir noktada ücretli kasaplıkta yapabilirler. Biz ilçe veteriner hekimler olarak buraya giren bütün hayvanların öncelikle genel muayenelerini yapıyoruz. Daha sonra yaş tayinini yapıyoruz. Yaşları tutmayan hayvanları kurban alanına almıyoruz. Ayrıca hayvanların gebelik kontrollerini yapıyoruz eğer gebe hayvan varsa da onları geri gönderiyoruz" diye konuştu.

"KURBANLAR VETERİNER HEKİM EŞLİĞİNDE HİJYENİK BİR ORTAMDA KESİLECEK"

Bayramın ilk günü yaklaşık dört yüz hayvan kesiminin olacağını belirten Veteriner Hekim Tosunoğlu,"Modern raylı sistem teknolojisi ile hijyenik bir ortamda veteriner hekim kontrolünde kesim yapılıyor. Dışarıdaki kesimlerde biliyorsunuz olumsuz durumlarla karşılaşılıyor. Bu tesiste öyle bir sıkıntı olmayacak. Temiz ve hijyenik bir şekilde veteriner hekim kontrolünde sağlıklı bir şekilde kurbanımızı kesmiş olacağız. Kesim alanımız tek sadece Gaziosmanpaşa Belediyemizin kontrolü altında olan yer satış ve kesim olarak tek nokta. Ama diğer bizim onay verdiğimiz hijyenik olabilecek temiz noktalarda 14 tane kesim noktası var"şeklinde konuştu.

Aynı zamanda kesim imkanının da bulunduğu kurban satış alanında vatandaşlar belediye tarafından oluşturulan kesim ekipleri sayesinde kurbanlıklarını zahmetsiz bir şekilde kesecek. Öte yandan kurbanını kendisi kesmek isteyenlere de Gaziosmanpaşa Belediyesi Kurban Kesim Ekipleri tarafından eğitimler veriliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title