Haberler

Kurbanlıklar Kadar Bıçaklar da İlgi Görüyor

Kurbanlıklar kadar bıçaklar da ilgi görüyor- Trabzon'daki hayvan pazarında, kurbanlıkların yanı sıra Sürmene bıçağı da alıcılardan ilgi görüyor.

Kurbanlıklar kadar bıçaklar da ilgi görüyor- Trabzon'daki hayvan pazarında, kurbanlıkların yanı sıra Sürmene bıçağı da alıcılardan ilgi görüyor.TRABZON (AA) - Kurban Bayramı arifesinde Trabzon'da kurulan hayvan pazarında, kurbanlıkların yanı sıra Sürmene bıçağı da alıcılardan ilgi görüyor.Besicilerin yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışa sunulduğu pazara gelen vatandaşlar, kurbanlıklar dışında Sürmene bıçağı başta olmak üzere Kurban Bayramı'na özgü ürünlerin satıldığı tezgahlara da ilgi gösteriyor.Kurbanlıklarını kesecekleri bıçakları hazırlama telaşına düşen vatandaşlar, Sürmene bıçaklarına yoğunluk göstererek satıcılarla pazarlığa giriyor.Bıçak satıcısı İhsan Kayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'daki hayvan pazarında her yıl bıçak satmak için tezgah kurduğunu söyledi.Sürmene'nin Türkiye'nin bıçaklarıyla ünlü ilçesi olduğunu belirten Kayık, "Sürmene bıçağı çok sağlamdır. Malzemesi ve işçiliği iyi olduğu için vatandaş yoğun talep gösteriyor. Bu nedenle Sürmene bıçağı her zaman tercih ediliyor" dedi.Kayık, satışların çok iyi gittiğini ifade ederek, "Arife günü ve hala yoğunluk yaşıyoruz. İnsanlar sabah saatlerinden itibaren pazara geliyor. Pazara gelen vatandaşlar, öncelikle kurbanlıklarını ardından da kurbanlıklarını kesecek ürünleri alıyor. Talebin olması da bizim satışlarımızı etkiliyor" diye konuştu.Fiyatların vatandaşı zorlamadığını anlatan Kayık, "Satışlarımız Kurban Bayramı boyunca devam edecek. Bıçaklarımız ortalama 5 lira ile 20 lira arasında satılıyor. Pazarlıklarımız da oluyor. Bende müşterilerimde satışlardan memnunuz" ifadelerini kullandı.Kurbanlığını aldıktan sonra bıçak tezgahına gelen Ahmet Kaya ise dayanıklı olduğu için Sürmene bıçağını tercih ettiğini söyledi.Fiyatların uygun olduğuna dikkati çeken Kaya, "Kurban Bayramı olmasına rağmen fiyatlar zorlamıyor. Kurbanlıkların yanında Kurban Bayramı'nda kullanacağımız ürünlerin de aynı ortamda satışa sunulması çok güzel. Verilen hizmetten memnunuz. Hem bizim için kolaylık oluyor, hem de satıcı için iyi oluyor" dedi. .

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title