Haberler

Kurbanlıklar Çadırlardaki Yerini Aldı

Başakşehir Belediyesi’nin kurban kesim ve satış alanına kurbanlıklar gelmeye başladı.

Sertifikalı hayvanlar çadırlarına yerleştirilirken, kurulan kurban kesim alanında belediye çalışanları dezenfekte çalışması yaptı.

Başakşehir Belediyesi, kurban kesim ve satış alanı hazırlıklarını tamamladı. Bahçeşehir’de kurulan modern kurban satış ve kesim alanlarına dün gece geç saatlerde kurbanlık hayvanlar gelmeye başladı. Belirlenen kriterlerde olan hayvanlar satış çadırlarında yerlerini alırken, belediye çalışanları tarafından çadırlarda ve çevresinde dezenfekte işlemleri yapıldı. 125 adet çadırın bulunduğu tesiste kurban satış alanının dışında kesim alanının da bulunması vatandaşlara kolaylık sağlarken, ibadet yerleri de unutulmadı.

“ORGANİK DEZENFEKTEN ÜRÜNLER KULLANIYORUZ”

Kurban Bayramı kesilecek hayvanların tesisler dışında kesilmemesi gerektiğini belirten Veteriner Hekim Erhan Bağ, “Yaklaşık 1 buçuk aydan beri bu kurbanlık alanında hazırlıklarımızı tamamladık. Burada bizim 125 adet çadırımız var aynı zamanda 9 tane de kesim ünitemiz var. Buraya gelen vatandaşlarımızın ibadetlerini kolayca ve layıkıyla yapmaları için elimizden geldiği kadarıyla bütün hazırlıkları tamamladık. Hayvanların yattığı yerler içinde organik bir dezenfekten kullanıyoruz. Bu hayvan sağlığı ve insan sağlığı için herhangi bir kimyasal içermediği için 2 yıldan beri kullandığımız güzel bir dezenfekten ürünü. Aynı zamanda kokuyu da minimize ettiğimiz bir faaliyetimiz var” dedi.

“KESİLECEK OLAN HAYVANLARA DİKKAT EDİLMELİ”

Kesilecek hayvanların seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları sıralayan Bağ, “Burada vatandaşlarımız hayvan alırken özellikle hayvanın duruşu ve bakışı dik olmasına canlı olmasına topallığı olmamasına boynuzlarının kırık olmamasına ağız burun göz kulak ve arka tarafında anormal akıntıların gelmemesi noktasında vatandaşlarımız bunlara dikkat edebilirler” diye konuştu.

MODERN MEZBAHA KURULDU

Kurban Bayramı’nın bir ibadet olduğu ve ibadet edecek olan insanların rahatı için her ayrıntıyı düşündüklerini belirten Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Şu anda burası hem satış hem kesim yeri olarak planlanan bir bölge. Tabii bir amacımız var o da insanlar bu kurbanı keserken ibadet niyeti ile kesiyor. Büyükşehirlerde bazen bakıyoruz, insanlar ibadet mi yapıyor yoksa sevap mı günah mı değerlendirmesini yaptığımız zaman sıkıntılar var. Biz burada modern bir mezbahada ne varsa bunları sağladık” dedi.

“SERTİFİKASI OLMAYANLARA İZİN VERMİYORUZ”

Hayvan kesim alanlarında satış yapmak isteyen vatandaşların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sertifikalarını kontrol ettiklerini söyleyen Başkan Uysal, “Tabii giriş, esnasında bir problemli hayvan girip girmediğini zaten bakanlığımızın sertifikalı hayvanları dışında giriş yaptırmıyoruz. Tabii burada bir de bizim kurban alım esnasında vatandaşlarımızın sıkıntıları vardı. Kurban almaya gitmek ayrı bir tören, işte hazırlık yapılıyor. Elbisesini değiştiriyor, ona göre kurban almaya gidiyor. Halbuki buradaki sistemde vatandaşımız işinden ayrılıp gelip burada galoşlarını giyip ihtiyaç duyuyorsa tulumlarını giyip kurbanını seçip tekrar işine dönebiliyor” şeklinde konuştu. 

ADNAN SULAR - İSMAİL COŞKUN

İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başakşehir Belediyesi Kurban Bayramı Mevlüt Uysal Bahçeşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title