Haberler

Kurbanlıklar Alıcı Bekliyor

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde kurulan pazarda kurbanlıklar alıcılarını bekliyor.

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde kurulan pazarda kurbanlıklar alıcılarını bekliyor.

Arifiye Belediyesince kurulan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden pazara kurbanlık getiren besiciler satışlardan memnun.

Kurbanlık almak için pazara gelen i·lçe saki·nleri· fiyat konusunda hayvan sahipleriyle sıkı pazarlık yaparken, fiyatları 5 bin ile 15 bin lira arasında değişen büyükbaş hayvanlar yeni alıcılarını bekliyor.

Besicilerden Bünyamin Dumlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazarın en büyük hayvanının kendisinde olduğunu belirterek, 15 bin lira satış fiyatı olan "Paşa" adlı boğasının yaklaşık 1 ton olduğunu söyledi.

Dumlu, pazarın vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü fakat bayrama doğru satışların daha da artmasını umduklarını dile getirdi.

Geçen yıla oranla kurbanlık fiyatlarının hemen hemen aynı durumda olduğunu aktaran Dumlu, "Satışlar çok şükür iyi. Vatandaşlar fiyatları daha da düşürmemizi istiyor. Burada hayvanlarımıza en iyi şekilde bakmaya çalışıyor. Bayrama doğru satışların biraz artacağını düşünüyorum. Piyasa normal durumda. Kurbanlıkları bitirince bizde memleketimize döneceğiz." diye konuştu.

Hayvan satıcısı Vedat Türk de kendisine ait olan 900 kilogramlık büyükbaş hayvanının fiyatının 15 bin lira olduğunu ve Erzurum'dan geldiği günden beri 10 kurban sattığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Arifiye Türkiye Dumlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title