Haberler

Kurbanlık Sevkıyatına Sıkı Denetim

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte doğu illerinden batı illerine kurban sevkıyatı başlarken, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile trafik ekipleri tarafından yapılan denetimler artırıldı.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte doğu illerinden batı illerine kurban sevkıyatı başlarken, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile trafik ekipleri tarafından yapılan denetimler artırıldı.

Doğu illerini batı illerine bağlayan geçiş güzergahında yer alan Yozgat'ta, kurbanlık sevkıyatı yapan kamyonlar durdurularak kurbanlık hayvan sayıları, veteriner sağlık raporları, büyükbaş hayvanlara ait pasaportlar ve kulak küpelerini kontrol ediyor. E-88 Karayolu güzergahında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile trafik ekiplerinin işbirliği ile yapılan denetimler hakkında bilgi veren Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Onur Polat, kurbanlık sevkıyatlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, şunları söyledi

Kontrol noktalarında, denetimlerimizi sıklaştırdık. Doğudan batıya yoğun olarak hayvan sevkıyatı var. Hayvan nakli yapan kamyonlarda dikkat ettiğimiz hususlar, büyükbaş hayvanların pasaportları, iller arasında nakil yapılıyorsa veteriner sağlık raporları, küçükbaş hayvanlarda ise nakil belgeleri ve veteriner sağlık raporlarının olup olmadığını kontrol ediyoruz. Hayvanların kulak küpesinin olup olmadığı ve hayvan refahı kurallarına uygun olarak hayvanların yüklenmesi, sıkışıp olup olmadığı, acı çekmeyecek şekilde kurbanlık hayvanların sevki denetleniyor. Sadece belge kontrolü değil ayrıca hayvan refahı kurallarına uyulup uyulmadığı, hayvanların acı çekmeyecek ortamda taşınıp taşınmadığı da tarafımızdan kontrol edilmektedir. Her hangi bir yönetmeliğe aykırı durumda da gereken yasal işlemler yapılacak.

Yozgat Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul ise, kurbanlık sevkıyatının aralıksız sürdüğünü söyledi. Tuğrul,? Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile trafik ekipleri koordineli bir şekilde çalışıyor. Durdurulan kamyonlarda trafik kuralları noktasında denetim yapıldığı gibi, kurbanlıkların belgeleri de kontrol ediliyor diye konuştu.

Kontorol noktalarından geçiş yapan hayvan yetiştiricileri de genellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere kurbanlık götürdüklerini belirtirlerken, Bu yıl fiyatlar biraz yüksek. Bu da yem, nakliye ve et fiyatlarının yükselmesinden kaynaklanıyor. Sevk edilen kurbanlıkların fiyatları ağırlıklı olarak 3 bin liradan 6 bin liraya kadar olan hayvanlar. Kurbanlıkların çoğunluğu bu şekilde? dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Tuğrul Kurban Bayramı Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title