Haberler

Kurbanlık Keçi Kızılırmak'a, Boğa da Dereye Atladı

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yurt genelinde sahiplerinin elinden kaçan 9 büyükbaş ve 1 küçükbaş hayvan, vatandaşlar ve belediye ekiplerini saatlerce peşlerinden koşturarak, 2 kişinin yaralanmasına neden oldu. Rize'de kurbanlık boğa, Salarha Deresi'ne, Kırıkkale'de de sahibinden kaçan keçi Kızılırmak'a atladı.

Sivas'ta sahibinden kaçan kurbanlık mandanın bir kişiyi yaralamasının ardından, uyuşturucu iğneyle yakalandı.

Kentteki kurban pazarından Namık Yıldız tarafından 5 bin liraya satın alınan manda, Yeşilyurt Mahallesine götürülürken, Fethi Akyüz Caddesinde araçtan indirildiği sırada sahibinin elinden kaçtı. Olayı polis ekiplerine bildiren Yıldız ve yakınları, kurbanlığın peşinden gitti.

Karayoluna çıkan manda yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Atatürk Kültür Merkezi bahçesine girdi. Bahçede yanına kimseyi yaklaştırmayan kurbanlık, zaman zaman bahçe demirlerini de zorladı.

Sahibi ve çevredekiler tarafından yakalanamayan manda için Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden ekip istendi. Olay yerine gelen ekip, kurbanlık mandaya uyuşturucu iğne attı. Kurbanlık hayvan, iğnenin ardından bahçeden yeniden kaçmaya çalıştı ancak iğnenin de etkisi nedeniyle sahibi tarafından yakalandı.

Yaklaşık bir saat süren kovalamacanın ardından, 8 kişi tarafından zor zaptedilen manda, iple bağlanarak kamyonete alındı ve tekrar Yeşilyurt Mahallesine götürüldü.

Bu arada, mandanın yakalanması için yardım etmek isteyen Yücel Ceyhan isimli vatandaş ise kolundan ve çenesinden hafif şekilde yaralanarak Sivas Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Kaçan kurbanlık çevredeki araçlara zarar vererek bir otomobilin de dikiz aynasını kırdı. Otomobilin sürücüsü ve kurbanlığın sahibi Namık Yıldız arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Konya, Adıyaman

Konya'da sahiplerinin elinden kaçan boğa trafiği birbirine kattı.

Boğa, kentin trafiği en yoğun caddelerinden Yeni İstanbul Yolu'na çıktı. Bir süre kaldırımda ilerleyen boğa, zaman zaman araçların hızla seyrettiği yola indi. Bazı sürücüler bu sırada kaza tehlikesi atlattı.

Otogar kavşağına kadar gelen boğa, 6 kişinin müdahalesi sonucu güçlükle yakalandı.

Adıyaman'da ürkerek sahibinin elinden kaçan büyükbaş hayvan, 5 saatlik kovalamacanın ardından, Adıyaman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden gelen ekip tarafından iğne ile uyuşturuldu. İğnenin etkisiyle bir süre sonra yere yığılan hayvan, sahibi tarafından bir araca alındı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da sahibinin elinden kaçan boğa da girdiği bir evin sahiplerine zor anlar yaşattı.

Eyyübiye ilçesi Onikiler Mahallesi'nde kurbanlık aldığı boğayı kesmek isteyen Ahmet Demir, hayvanı elinden kaçırdı.

Aynı mahalledeki Osman Rat'a ait müstakil evin avlusuna giren boğayı gören ev halkı, binanın üst katına çıkarak korunmaya çalıştı.

Vatandaşlar, girdiği evde eşyaları birbirine katan ve sokak kapısının kilitlenmesine neden olan boğayı yakalamak için belediyenin "Boğa Timi"nden yardım istedi.

Başka bir evden geçerek boğaya ulaşan timin uyuşturucu iğne ile yakalamaya çalıştığı hayvan, uzun uğraşlar sonunda sakinleştirilebildi.

Yakalanan boğa daha sonra sahibine teslim edildi.

Rize

Rize'nin Yiğitler Köyü'nde İlyas Nuroğlu'na ait kurbanlık büyükbaş hayvan da sahibinin elinden kurtularak Salarha Deresi'ne atladı.

Vatandaşların uğraşları sonuç vermeyince bölgede bulunan belediye ekiplerinden yardım istendi. Ekipler, Salarha Deresi kenarındaki boğayı iğne ile sakinleştirdi.

Öte yandan yine Rize'de sahibinin elinden kaçan büyükbaş hayvan, bir kişiyi yaraladıktan sonra 3 saatlik kovalamanın ardından uyuşturucu iğne ile vurularak yakalandı.

Burhan Civelek'in satın aldığı büyükbaş kurbanlık, merkeze bağlı Yiğitler Köyü'nde kesim için ahırdan çıkarıldığı sırada sahibinin elinden kaçtı. Olayı belediye ekiplerine bildiren Civelek ve yakınları, kurbanlığı kovalamaya başladı.

Çaykent-Muradiye karayoluna giren hayvan, çevredeki vatandaşların çabasına rağmen yakalanamadı. Kaçmaya devam eden kurbanlık, hayvanı sakinleştirmeye çalışan Sinan Kandemir'i de başından yaraladı.

Ambulansla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Kandemir, tedavi altına alındı.

Kaçmaya devam eden kurbanlık yoldan geçen arabalara da zarar verdi. Yaklaşık 3 saatlik kovalamacanın ardından, Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu iğneyle vurularak sakinleştirilen kurbanlık, sahiplerine teslim edildi.

Konya, Isparta, Aksaray, Kırıkkale

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, evin bahçesinden ipini kopararak kaçan boğa, uyuşturucu iğne ile sakinleştirilerek, sahibine teslim edildi.

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesi Çiçekpınar beldesinde Mustafa Cengiz'e ait kurbanlık dana, kesilmek üzere yatırılırken, bir anda sahibinin elinden kaçtı.

Yaklaşık 2,5 saat boyunca sahibini ve vatandaşları peşinden koşturan dana, ormanlık alandaki yaklaşık 4 metre derinlikteki çukura düştü.

Kurbanlık dana, iş makinesi yardımıyla kuyudan çıkarılarak kesime götürüldü.

Aksaray'da da Yunus Emre Mahallesi'ndeki bir evin bahçesine bağlanan kurbanlık boğa, ipini kopararak kaçtı.

Boğayı yakalamakta zorluk çeken kurban sahipleri, polis ve zabıta ekiplerinden yardım istedi. Yeni Mahalle'de bir bahçede bulunan boğa, uyuşturucu iğneyle sakinleştirilmesinin ardından, yakalandı.

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde Atadönmez Mahalle'sinde oturan Şeref Dambasan, aldığı keçiyi kurban etmek üzereyken elinden kaçırdı. Dambasan ve komşuları bir süre keçinin peşinde koştu. Celal Bayar Parkı'na kadar ilerleyen keçi, Kızılırmak'a atladı.

Daha sonra kıyıya çıkan keçi, sahibi tarafından güçlükle yakalandı.

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Kızılırmak Kırıkkale Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title