Haberler

Kurbanlık Boğaların Çalınma Anı Güvenlik Kamerasında

esenler'de kurban kesim yeri olarak kullanılan oto parktan biri 9 bin, diğeri 5 bin TL değerinde iki boğa çalındı. Boğaların çalınma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Esenler Atışaalanı'nda kurban kesim yeri olarak kullanılan bir otoparkta bu sabah meydana geldi. Bu sabah saat 05.57'de kaydedilen görüntülerde, biri 9 bin diğer, 5 bin TL değerinde olduğu belirtilen boğaların çalınma anı güvenlik kameralarına an be an yansıdı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde, otoparkın girişine yanaşan kapalı kasa minibüsten inen bir kişi, otoparkın sürgülü kapısını açtıktan sonra minibüsle birlikte içeriye girdiği görüldü. Aynı kişinin bir süre otoparkın içini gezip etrafta birilerinin olup olmadığını kontrol ettiği görüldü. Daha sonra minibüsü boğaların bulunduğu alana yanaştıran ve rahat tavırlar sergilediği gözlenen kişi minibüsün arka kapısını açarak bağını çözdüğü boğayı minibüse bindirdi. Minibüse bindirdiği boğayı arkasından iterek bir süre yerleşmesini sağladı. Ardından ikinci boğanın bağını çözerek, minibüse sokmaya çalıştığı görüldü. Yaşanan bu hırsızlık ise 4 dakika içinde gerçekleşti.

"SABAH GELDİK KURBANLIĞIMIZI ARADIK MEĞER..."

Çalınan kurbanlık boğaların sahipleri, boğaları aldıkları yerden, kesimin yapılacağı otoparka getirdiklerini, boğaların bu otoparktan çalındığını belirterek, zararlarının karşılanmasını istedi. 6 kişiyle birlikte 9 bin TL ödeyerek kurbanlık boğaya ortak olduğunu söyleyen Hasan Dipi, "Sabah buraya geldiğimizde kurbanı göremedik. Biz de 'başka yerlere bağlamışlardır' diye düşündük. Hayvanın kimliği elimizde, o yana bu yana bakıyoruz. Kulak küpelerine bakıyoruz, yok. En sonunda kamera kayıtlarına baktık. Adam geliyor rahatlıkla açıp yüklüyor ve gidiyor" dedi.

"MAĞDUR OLDUK"

Diğer çalınan boğanın ortaklarından olan Sinan Polat da gece 2 gibi boğayı otoparka getirerek bekçiyle birlikte boğayı bağladıklarını söyledi. Polat, "Bize verilen sıraya göre 14: 00 gibi kesilecekti. Bu yüzden biz de biraz geç geldik. 10 gibi geldik ki danamız yok. Mağdur olduk. Mağduriyetimizi karşılamıyorlar. İşletmenin abisi bize 3 ay sonra paramızı vereceğini söylüyor" diye konuştu.

POLİS HIRSIZLARIN PEŞİNDE

Yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili kamera kayıtlarını alan polis ekipleri şimdi boğaları çalan hırsızları arıyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinan Polat Esenler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title