Haberler

Kurban Satıcılarından İlginç Sahte Para Tepkisi

İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satıcılarının sahte para kurbanı olmaması için kurban pazarlarını gezerek üreticilere bilgilendirmede bulunuyor.

Ekipler üreticilere sahte para ve gerçek paranın ayrımını anlatırken, kurbanlıkları elinde kalan kimi üreticiler, “Para gelsin de sahte olsun” yorumunda bulundu.  İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, nakit para akışının yoğun olduğu Kurban Bayramı öncesi hayvan üreticilerinin sahte para kurbanı olmaması için harekete geçti.

Özellikle arife günü ve bayramın 1. günü sahte para olaylarının yoğun yaşandığı kurban pazarlarını gezen ekipler üreticileri tek tek gezerek sahte para konusunda bilgilendirmelerde bulunuyor. Kurban pazarındaki kimi üreticiler ise ellerinde kurbanlık hayvan kaldığını ve memleketlerine geri götüremeyeceklerini belirterek, “Sahte para gelmesin diye uyarıda bulunuyorlar ama satmadık ki sahte para gelsin. Para gelsin de sahte olsun” dedi.

SAHTE PARA VE GERÇEK PARA AYRIMI

Hayvan satışı sonrası verilen paranın ilk önce kabartma baskılarına bakılması gerektiğini anlatan ekipler, banknotta bulunan Atatürk silueti, renkli ve parlak yansımalı holografik şerit folyo, renk değiştiren şerit, emniyet şeridi ve ışığa tutulduğunda Atatürk portresinin bulunduğu filigrana dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Bunların yanı sıra kırtasiyelerden alınabilen özel bir kalem olduğunu söyleyen ekipler, sahte para ve gerçek paranın ayrımını yapabilen kalemlerin üreticilere sahte parayı ayırt etme konusunda büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti. Ekipler, üreticilerden şimdiye dek sahte para ihbarı almadıklarını belirtti.

“HEMEN 155 POLİS İMDAT’I ARAYIN”

Ekiplerin bilgilendirme gezisi ile sahte para konusunda bundan sonra daha çok dikkat edeceklerini dile getiren üreticiler, paranın sahte olduğunu satışların yoğun olduğu günlerde daha zor anladıklarını kaydetti. Ekipler, paranın sahte olduğu anlaşıldığı anda parayı kesinlikle aldıkları kişiye iade etmemeleri, parayı veren şahsın mümkünse kimlik bilgilerini ve aracının plakasını almaları, sahte parayı veren kişiyi oyalamaları ve hemen 155 Polis İmdat’ı aramaları gerektiği konusunda üreticileri uyardı. Üretici Sedat Kızılkaya, sahte para konusunda bilinçli olduğunu belirterek, “Son hayvanımı da sattım. Malımız bitti. Allah bin bereket versin. Ben esnafım paranın sahte olduğunu anlarım. Hayatta sahte parayı yutmam” dedi.

“GELSİN DE SAHTE OLSUN”

Kurban pazarındaki kimi üreticiler ise ellerinde hayvan kaldığını ve sahte paraya bile razı olduklarını söyledi. Üreticilerden Mikail Karabat, “Yeter ki gelsin de sahte para olsun. 40 baş hayvan getirdim, daha dört tanesini satabildim” derken, Ahmet Yıldırım ise “Biri gelsin de bedavadan verelim ne yapalım satamadık. Sahte para gelmesin diye uyarıda bulunuyorlar ama satmadık ki sahte para gelsin. Para gelsin de sahte olsun” diye konuştu.

CEREN ATMACA - SİNAN YENİÇERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kurban Bayramı İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title