Haberler

Kurban Pazarlarında Arife Hareketliliği

Kurban Bayramı arifesi dolayısıyla hayvan pazarlarında yoğunluk yaşanıyor.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'teki kurban pazarlarında, alış verişlerini arife gününe bırakan vatandaşlar yoğunluğa neden oldu.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden getirdikleri kurbanlıkları müşterileriyle buluşturan besiciler arasında satışlardan memnun olan da fiyatlar düşürülmesine rağmen yeterince satış yapamayan da var.

Bursa'daki Soğanlı Hayvan Pazarı'nda, çocukları ve eşleriyle pazara gelen aileler, arife günü kurbanlık seçmenin telaşını yaşıyor.

Satıcılar da çok sıkı pazarlıklarla ellerinde kalan son kurbanlıkları bitirebilmek için çaba harcıyor.

Kıran kırana pazarlıkların yapıldığı pazarda, satıcılar arife günü olması nedeniyle kurbanlık fiyatlarını bir miktar düşürdü.

Çanakkale

Çanakkale'de kurban kesecek vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazarda, arife günü dolayısıyla fiyatlarda düşüş yaşandı. Fiyatlar küçükbaşta 700 ile bin 800 lira arasında değişirken, büyükbaşlarda 5 bin liraya kadar çıkıyor.

Kurban satıcılarından İsmail Kahraman, fiyatların geçen yılla hemen hemen aynı olduğunu belirterek, "Giderler yükseldi ama fiyatlar aynı, geçen yıl da bu yıl da fiyatlarımız birbirine çok yakın. Talep var ama pazarlık çok. Biz ne dersek hemen 100 lira altından pazarlığa başlıyorlar ama son 4 gündür devam eden satıştan memnunuz." dedi.

Bülent Ciğerci ise 3 günde 70 küçükbaştan 15'ini sattığını söyledi. Bazı vatandaşların kurbanlık almak için bayramın birinci gününü beklediğini ifade eden Ciğerci, "Eskiden bahçeler vardı, hayvanlar 2-3 gün önceden alınıp bekletilirdi ama şimdi yer yok. Haliyle bahçesi olmayanlar bayramın birinci gününü bekliyor. Hem fiyatlar biraz daha düşüyor hem de kesim yaptırılıp herkes evine götürüyor. Çok şükür satışlar iyi gidiyor, akşama daha çok artış bekliyoruz." diye konuştu.

Balıkesir

Kurban Bayramı arifesinde Balıkesir'deki kurban pazarında, kurbanlık seçmeye gelen vatandaşlar ile satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı sorumlusu veteriner hekim Harun Çakır, özelikle vatandaşların arife günü ve bayramın birinci gününde kurban almayı tercih ettiğini söyledi.

Çakır, hayvanların titizlikle kontrol edilerek, satışa sunulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz hayvanların girişinde kulaklarındaki küpelerini, evraklarını ve sağlıklı olup olmadığını kontrol ettikten sonra satışa sunulmasına izin veriyoruz. Balıkesir'e dışarıdan pek hayvan gelmez, kırsal mahallelerimizden kendi üreticilerimiz getiriyor. Şu an bin civarında büyükbaş, 2 bin 500 civarında da küçükbaş hayvan bulunuyor. Bu sayı gün gün değişebiliyor. Küçükbaş hayvanlar 700 lira ile bin 500 lira arasında, büyükbaş hayvanlar ise 5 bin liradan başlayıp 20 bine kadar çıkabiliyor. Vatandaşlarımız bütçesine göre kurban bulmakta zorlanmıyor. Her bütçeye uygun var."

Bu arada, Balıkesir'de 23 bin liraya satılan yaklaşık bin 400 kilo ağırlığındaki "Kral" adlı boğaya henüz alıcı çıkmadı. Kral'ın sahibi İbrahim Genç, boğaya şimdiye kadar en çok 20 bin lira fiyat verildiğini belirtti.

Yalova

Elmalık Yolu Cennet Caddesi'nde kurulan Yalova Kurban Pazarı'nda da vatandaşlar, bütçelerine uygun kurban bulabilmek üzere sabah erken saatlerde pazara geldi.

Büyükbaş hayvanların ilgi gördüğü pazarda arife günü, küçükbaş hayvanlar 600 lira ile bin 200 lira arasında satılıyor.

Pazarda küçükbaş hayvan satan Yusuf Buldu, bugün pazarda büyük bir yoğunluk beklediklerini dile getirerek, "Pazar günü olması nedeniyle vatandaşlar, daha pazarda yoğunluk oluşturmadı ama akşama doğru büyük bir kalabalık olacağını tahmin ediyoruz. Satışlardan memnunuz. Elimdeki hayvanların da büyük bir kısmını sattım." ifadelerini kullandı.

Eskişehir

Eskişehir'de kurulan hayvan pazarında da yoğunluk yaşanıyor.

Kurbanlık satıcısı Seyfi Koç, doğal ortamda yetiştirdikleri hayvanları pazarda satış sunduklarını belirtti.

Satışların istenilen seviyede olmadığını aktaran Koç, "Tatil süresinin uzun olması da satışlarımızı olumsuz etkiledi. İnsanlar, tatil yapmayı tercih etti. Burada 100 büyükbaş hayvanımın yarısını ancak satabildim." dedi.

Fevzi Bozkuş da "Eskiden büyükbaş hayvan alımı daha yoğun oluyordu. Şimdi küçükbaş hayvana talep var. Pazarda satamadığımız hayvanları kasaplara vereceğiz." diye konuştu.

Kütahya

Kütahya'da da kurbanını uygun fiyata almak isteyen vatandaşlar, Tavşanlı Çevre Yolu yakınındaki hayvan pazarına akın etti.

Satıcılardan Mehmet Ali Koca, fiyatların önceki yıla göre çok fazla artmadığına dikkati çekerek, "Bu yıl fiyatlar, geçen yıla göre çok az arttı. Hayvan pazarına bu yıl ilgi çok fazla. Son gün olmasına rağmen fiyatları düşürmedik." dedi.

Kurbanlık alan Mustafa Balon da "7 bin liraya bir dana aldık. Kurbanlığımızı uygun fiyata aldığımızı düşünüyorum. Kişi başı bin lira toplayıp kurbanımızı keseceğiz. Bu fiyatların çok yüksek olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Balıkesir Eskişehir Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title