Haberler

Kurban Pazarında "Sahte Para" Önlemi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kalemlerin dağıtımı- Kütahya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Özen'in açıklaması - Kütahya'daki kurban pazarında hayvan yetiştiricilerine banknotların sahte olup olmadığını ortaya çıkaran özel kalemler dağıtıldı Kütahya Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından kurban pazarında hayvan yetiştiricilerine banknotların sahte olup olmadığını ortaya çıkaran özel kalemler dağıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kalemlerin dağıtımı- Kütahya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Özen'in açıklaması - Kütahya'daki kurban pazarında hayvan yetiştiricilerine banknotların sahte olup olmadığını ortaya çıkaran özel kalemler dağıtıldı Kütahya Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından kurban pazarında hayvan yetiştiricilerine banknotların sahte olup olmadığını ortaya çıkaran özel kalemler dağıtıldı. Kurban Bayramı dolayısıyla kentte kurulan pazarda hayvan sahiplerine dolandırıcılara karşı uyarıda bulunan yetkililer sahte banknotların tespitine yarayan 200 kalem dağıttı.Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği "sahte para kalemleri" kısa sürede tükendi.Birlik Başkanı Mehmet Özen gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt genelinde her yıl Kurban Bayramı döneminde özellikle hayvan pazarlarında sahte paralarla dolandırıcılık olaylarının yaşandığını söyledi.Türkiye'de pek çok üreticinin bu nedenle mağdur edildiğini belirten Özen, "Biz de birlik olarak aldığımız 200 sahte para kalemini hayvan üreticilerimize dağıtarak dikkatli olmaları hususunda uyarılarda bulunduk" diye konuştu.- Sahte para kaleminin kullanımıYurtiçi ve yurtdışında nakit para ile ticaret yapan esnaf ve mağazaların güvenli ticaret için kullandığı "sahte para kalemi"nin kullanımı hızla yayılıyor.Sahte olduğundan şüphelenilen banknotun herhangi bir yerine "sahte para kalemi" ile çizilen çizgi kısa sürede kaybolup görünmezse paranın gerçek olduğu anlaşılıyor. Fakat paranın üzerine çizgi giderek kalınlaşıp belirgin hale gelirse banknotun sahte olduğu ortaya çıkıyor. Bu yöntem ile paranın "sahte" veya "gerçek" olup olmadığı para kağıdından yola çıkılarak belirleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Mehmet Özen Kütahya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

10. Bin tl ye kurbanlık satıyorsun. 50 kuruşluk kalemi mi alamıyorsun. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title