Haberler

Kurban Pazarında Bayram Hareketliliği

Kurban pazarında bayram hareketliliği- Antalya'da canlı hayvan pazarında kurbanlık satışları bayramın birinci gününde de devam ettiANTALYA (AA) - Antalya'da, Kurban Bayramı'nın birinci gününde önceki günlere nazaran kurbanlık satışlarında artış yaşandığı bildirildi.

Kurban pazarında bayram hareketliliği- Antalya'da canlı hayvan pazarında kurbanlık satışları bayramın birinci gününde de devam ettiANTALYA (AA) - Antalya'da, Kurban Bayramı'nın birinci gününde önceki günlere nazaran kurbanlık satışlarında artış yaşandığı bildirildi.Kurban Bayramı dolayısıyla Burdur, Isparta gibi yakın illerin yanı sıra doğu illerinde kente getirilen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar için Kepez ilçesinde kurulan Varsak Hayvan pazarında, bayramın birinci gününde de hareketlilik devam etti.Kurbanlık alımını bayramın ilk gününe bırakan vatandaşlar pazarlarda yoğunluk oluştururken, trafikte de uzun kuyruklar oluştu. Kurbanlıklarını alan bazı kişilerin yürütmek için oldukça çaba harcadıkları görüldü.Burdur'dan gelen küçükbaş hayvan satıcısı Oğuzhan Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın ilk gününde işlerinin iyi olduğunu, küçükbaş hayvanların 300-700 lira arasında satıldığını kaydetti.- Büyükşehir Belediyesi kesim alanı oluşturduAntalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meltem Mahallesi'ndeki boş alanda kurulan kurban kesim noktası, vatandaşlardan ilgi gördü. Özel olarak hazırlanan alanda kurbanlıklar kasaplar tarafından sırayla kesilirken, sahipleri ücretsiz olarak sunulan çay ve kahvelerini kurulan çadırların altındaki gölgede yudumlayarak sıralarını bekliyor.Kurban sahiplerinden Ali Çorum, yeni yapılan kurban kesim noktası sayesinde çirkin görüntülerin bu yıl yaşanmadığını vurgulayarak, "Hepsi bir yerde kesiliyor. Güneşin altında bekleyen insanları da düşünmüşler ancak kasap sayısı yetersiz" dedi.Zeynel Özdoğan ise geçmişe kıyaslandığında kurulan kurban kesim noktasının çok çok güzel olduğunu dile getirerek, önceki yıllarda kurbanlık hayvanlarını kesmek için Varsak ya da Kepez'e gitmek zorunda kaldıklarını, şimdi evlerinin önünde kesimin yapıldığını belirtti. -

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Antalya Burdur Kepez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title