Haberler

Kurban Öncesi Önemli Uyarı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, Kurban Bayramı öncesi hayvan ticareti ile uğraşan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, Kurban Bayramı öncesi hayvan ticareti ile uğraşan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde şap aşısı uygulamalarına ilçe müdürlükleri eliyle aralıksız devam edildiğini belirten İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, "Şap aşılamasında öncelikle kurbanlık hayvanların aşılanması konusunda gerekli çalışmalar tamamlanmıştır. Sevk edilecek sığır cinsi hayvanların sığırların nodüler ekzantemi(LSD-çiçek hastalığı) hastalığına karşı aşılanmış olmaları gerekmektedir. 01 Ocak 2016 ile 01 Haziran 2016 tarihleri arasında aşılanmamış hayvanlar, koyun keçi çiçek aşısı LSD aşısı yapıldıktan 30 gün sonra sevk edilmesine müsaade edilecektir. Hayvan sevklerinde kullanılan araçların belli standartlarda olması gerekmektedir. İl müdürlüğümüzde 2013 yılında başlatılan eğitim ve kayıt çalışmaları neticesinde bugün itibarı ile İl genelinde 332 adet araca hayvan refahı açısından uygunluk belgesi ve 445 kişiye sürücü/bakıcı yetki belgesi verilmiştir" dedi.

"Sevk işlemleri 28 Ağustos'ta başlayacak"

Hayvan sevk işlemleri hakkında açıklama yapan Nail Kırmacı, Kurban Bayramı'na kadar olan dönem içerisinde sığır, koyun ve keçi cinsi hayvanların iller arası sevklerinde şap hastalığına karşı aşılanmış olmaları ve aşılanmalarının üzerinden 4 aydan fazla zaman geçmemiş olması şartı aranacaktır, Trakya Bölgesi'nin şap hastalığından ari statüde olması nedeniyle bu bölgeye sevk edilecek hayvanlardan kan numuneleri alınmış ve şap enstitüsüne gönderilmiştir. İlimizden Trakya Bölgesi'ne yaklaşık 2 bin 500 adet büyükbaş ve bin adet küçükbaş hayvan sevkinin yapılması planlanmaktadır. İstanbul Avrupa Yakası ve Trakya Bölgesi'ne hayvan sevk işlemleri 28 Ağustos 2016 tarihinde başlayacağından, kurbanlık hayvan sevki gerçekleştirecek yetiştiricilerimizin sevk işlemlerinde aksaklık yaşamamaları için sevk tarihinden önce ilçe müdürlüklerimize müracaat ederek hayvanlara ait pasaportlarını tedarik etmeleri ve Nakilde Hayvan Refahı Yönetmeliği'ne uygun ve sistemde kayıtlı hayvan sevkine uygun nitelikli araçları tercih etmeleri önem arz etmektedir" diye konuştu.

"Kurban kesim ve satış yerleri belirlenecek"

İller arası hayvan sevklerinde küpelenme işlemleri tamamlanmamış, TÜRKVET veri tabanına kaydedilmemiş, yanlarında pasaportları/nakil belgeleri bulunmayan hayvanların sevklerine izin verilmeyeceğini belirten Kırmacı, "Kurban hizmetlerinin koordinasyonuna yönelik toplantı önümüzdeki günlerde yapılacak olup, kurban kesim ve satış yerleri belirlenecek. Bu yerlerdeki kontrol ve denetim çalışmalarımız için gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Kurban Bayramı tatili süresince de İl genelinde görevlendirilecek nöbetçi veteriner hekimlerimiz herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla denetimler gerçekleştirecektir. Nöbetçi veteriner hekim listeleri ile kurban satış ve kesim yerlerine ait bilgiler İl müdürlüğümüzün resmi internet sitesinde yayınlanacaktır. Hayvan pazarı, geçici hayvan satış ve kesim yerlerinin resmi veteriner hekimlerce yapılan kontrol, denetimleri sıklaştırılacak. Halka aydınlatıcı bilgiler verilecek ve broşürler dağıtılacaktır. Son olarak vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan alımlarında dikkat etmeleri gereken başlıca hususlar olarak sıralayabiliriz. Özellikle veteriner sağlık raporu ile büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi olmayan, küpesi bulunmayan, çok zayıf olan, gebe olan, yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan hayvanların alınmaması gerekmektedir" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Trakya Bölgesi Samsun Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title