Haberler

Samsun'da 32 Bin Sığıra Aşı Yapıldı

Güncelleme:

Samsun'da riskli alanlarda yer alan 114 köyde 32 bin sığır hastalığa karşı aşılandı.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, "Riskli alanlarda yer alan 114 köyde 32 bin sığır hastalığa karşı aşılandı" dedi.

Güven, yakşalan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satış yerlerinin sürekli izlenerek salgın ve bulaşıcı hastalıklar yönünden incelendiğini söyledi.

Kurban pazarlarında halk sağlığını tehdit edecek bir problemle karşılaşmadıklarını belirten Güven, "Bu kontroller bayram süresinde de devam edecektir. İlimizde özellikle Asarcık, Kavak, Havza ve Vezirköprü ilçelerinde sığırlarda görülen ve kamuoyunda Afrika hastalığı olarak bilinen hastalık yürütülen çalışmalarla ile kontrol altına alınmıştır. Riskli alanlarda yer alan 114 köyde 32 bin sığır bu hastalığa karşı aşılanmıştır. Hastalığın hayvanlarda görüldüğü ve insan sağlığı için risk oluşturmadığının özellikle bilinmesinde fayda vardır" diye konuştu.

Güven, kurban kesim yerlerinin belirlendiğini bunun dışında şehir ve kasabalarda belirlenen bu yerlerin dışında kurbanlık kesiminin kesinlikle yasak olduğunu sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Kadir Güven Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title