Haberler

Kurban Bayramı'nda Dinler Buluşması

Mersin’de geleneksel olarak her yıl düzenlenen Dinlerin Buluşması töreni, Şehir Mezarlığı’nda yapıldı.

Mersin'de geleneksel olarak her yıl düzenlenen Dinlerin Buluşması töreni, Şehir Mezarlığı'nda yapıldı. 17'ncisi gerçekleştirilen geleneksel dua töreninde Müslüman ve Hıristiyan din adamları, barış ve kardeşlik çağrısında bulundu.

Mersin Şehir Mezarlığı'nda gerçekleştirilen törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Roberto Ferrari, Mersin Katalik Kilisesi Pederi Fransua Dondu, mezarlıkta görevli İmam Mehmet Keskin ve Muhammet Zeki Şentürk ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin'in mozaik bir kent olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bilindiği gibi mozaiğin her parçası ayrı ve eşsiz bir değerdir. Ancak ve ancak bütün parçaları bir araya geldiği zaman bu mozaiğin muhteşem güzelliği gözler önüne serilebilir. Zaten İbrahim peygamberde birleşen Yahudilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlık dinleri, sevgiyi, merhameti, hoşgörüyü, barış ve kardeşliği emreder. Böylece her üç semavi dinin ortak ahlak anlayışı yeryüzünde hüküm sürdüğünde gerçek bir huzur ve güven ortamı sağlanmış olacaktır. Ümit ederiz ki mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle kurulan bu birliktelik, tanışma ve dostluk seviyemizi artırır ve ayrıca derin ve önemli konuları da kapsayacak şekilde işbirliği sahamızı genişletir. Allah'ın bizlere sunmuş olduğu bu imkandan dolayı ona şükreder, Müslüman ve Hıristiyan arasındaki özellikle karşılıklı hoşgörü üzerine kurulan ilişkilerin daima daha sağlam olmasını temenni ederiz."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da böyle bir törenin Mersin'de yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Gerçekten dünya aslında hepimiz için çok büyük bir hapishane. Çünkü dünyanın dışında hayat yok. Madem ki bu dünyada hep birlikte yaşıyoruz birbirimize katlanmak, saygı göstermek, hoşgörü göstermek mecburiyetindeyiz. Bin küsür yıldır bu topraklarda yaşayan insanlar birbirine sevgi göstermişler. Gideceğimiz başka bir yer yok. Üç günlük dünyaya gelmişiz, biz de toprağın altına gideceğiz. Bu dünyada yaşadığımız süreyi birbirimize zehir etmenin bir anlamı yok. Sevgiyi geliştireceğiz, hoşgörüyü geliştireceğiz ve bu topraklarda adam gibi yaşayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından İmam Muhammet Zeki Şentürk Kur'an-ı Kerim okurken, Mersin Tasavvuf Müziği Derneği dualar ederek ilahi okudu. Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur ile Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Roberto Ferrari, İslam düşünürü Yunus Emre'ye ait 'Gel gör beni aşk neyledi' ilahisine eşlik etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Kurban Bayramı Mehmet Keskin Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title