Haberler

Kurban Bayramı'na Doğru

Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİYANET-SEN) Kütahya Şube Başkan vekili Ülfet Balon, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİYANET-SEN) Kütahya Şube Başkan vekili Ülfet Balon, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Balon mesajında, Allah'ın rahmet ve mağfiretinin, hidayet ve bereketinin insanlık üzerine indiği mübarek Kurban Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kurban Bayramı günlerinin İslam'da iki ibadetin birbiri ile bağlantılı olarak yerine getirildiği mübarek günler olduğunu ifade eden Balon, şunları kaydetti:

"Dünyanın dört bir yanından, farklı ırk, dil, renk ve kültürde insanın aynı inanç, duygu ve düşüncelerle bir araya geldiği hac ibadeti bu günlerde ifa edilir. Yine insanın Allah'a yakınlaşması anlamına gelen, teslimiyetin zirve noktasını ifade eden kurban ibadeti de bu zaman diliminde yerine getirilir. Arife gününden başlamak üzere bayram günlerinde teşrik tekbirleri getireceğiz. Hacdaki milyonlarca Müslüman kardeşimize bir anlamda eşlik edeceğiz. Bayramda kurban keserek, yoksullara iyilik yaparak, anne, baba, akraba, eş, dost ve kabir ziyaretlerinde bulunarak var oluşumuzun yegane sebebi yüce Allah'a yakınlığın ve şükrün yollarını arayacağız."

Balon, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Kütahya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title