Haberler

Kurban Bayramı'na Doğru

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, kurbanlık hayvan pazarlarını inceledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, kurbanlık hayvan pazarlarını inceledi.

Güven, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban pazarını inceledi.

Burada konuşan Güven, kurbanlık hayvan satış yerlerinin sürekli izlenerek salgın ve bulaşıcı hastalıklar yönünden sağlık taramasının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Kontrollerin bayram süresinde devam edeceğini belirten Güven, "Kurbanlık satıcı ve alıcılarına yönelik olarak bastırılan bilgilendirme materyalleri kurban satış yerlerinde dağıtılmıştır. Aynı zamanda web sayfamızda yayınlanan bu eğitim materyalleri ilgili herkes için iyi bir kurbanlık kılavuz niteliğindedir. Kurban Bayramı süresince kurbanlık kesim ve satış yerlerinden gelecek ihbarları müdahale etmek amacıyla müdürlüğümüz bünyesinde nöbetçi veteriner hekim bulundurulacaktır. Kurbanlık nakledilecek hayvanlar küpeli, şap hastalığına karşı aşılı olmalıdır. Nakil araçları nakil öncesi ve sonrasında mutlaka temizlenip dezenfekte edilmelidir. Samsun il sınırları içinde nakil sırasında ve pazara girişte büyükbaşlarda pasaport ve küçükbaşlarda nakil belgesi, il dışına nakledilecek hayvanlarda ise bu belgelerin yanı sıra veteriner sağlık raporu bulundurulmalıdır" dedi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Kadir Güven Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title