Haberler

Kurban Bayramı'na Doğru

Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, "Büyükbaş hayvanlardan dişi olanlarının hayvan varlığının korunabilmesi açısından kurbanlık olarak kesilmemesine dikkat edilmelidir" dedi.

Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, "Büyükbaş hayvanlardan dişi olanlarının hayvan varlığının korunabilmesi açısından kurbanlık olarak kesilmemesine dikkat edilmelidir" dedi.

Murat, yaptığı açıklamada, kurbanlıkların fiziki kusurunda bir bozukluk olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Büyükbaş veya küçükbaş kurbanlık hayvan alırken hayvanların küpeli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Murat, şöyle dedi:

"Tüm küpeli hayvanların kimlik belgesi olan pasaportlarının olup olmadığına bakılmalıdır. Çünkü pasaportu olan hayvanların zorunlu aşıları yapılmıştır. Kurbanlık hayvanların dış görünüşü itibariyle tüylerinin parlak olması, herhangi bir uzvunda bir kusuru, yani noksanlığının olmaması gerekiyor. Büyükbaş hayvanların 2 yaşını, küçükbaş hayvanların ise 1 yaşını doldurmuş olmasına dikkat edilmelidir."

Ülkedeki hayvan varlığının korunmasının önemine değinen Murat, şöyle dedi:

"Büyükbaş hayvanlardan dişi olanlarının dinimizce bir sakınca olmamasına rağmen ülkemizdeki hayvan varlığının korunabilmesi açısından kurbanlık olarak kesilmemesine dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kurbanlık olarak seçilen dişi hayvanların gebe olma riski ve bunun dinimizce de sakıncalarının göz önünde bulundurulması gerekiyor. " - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title