Haberler

Kurban Bayramı Kutlanıyor

Kurban Bayramı dolayısıyla Hatay'da protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla parkta geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Kurban Bayramı dolayısıyla Hatay'da protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla parkta geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Valiler Kararnamesiyle Ankara Valiliğine atanan Hatay Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri ve farklı din temsilcilerinin kanaat önderleriyle beraber Atatürk Parkı'nda halkla bayramlaştı.

Topaca, burada yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nın ülkeye, millete, devlete hayırlar ve huzur getirmesini temenni etti.

Kısa ömürde düşmanlığa, kavgaya, diğer insanları üzmeye gerek olmadığını vurgulayan Topaca, şöyle devam etti:

"Bu dünyada hepimiz için yeteri kadar rızık da makam da iş de var. Yeter ki aramızdaki kardeşlik, sevgi duyguları yeşersin, hoşgörü ortaya çıksın. Bunu sağladığımızda hepimiz daha sağlıklı, huzurlu ve ülke olarak gelişmiş olacağız. Hatay da bunu dünyaya örnek olacak bir şekilde gerçekleştirmiş bir şehir. Birileri bu dostluğu, kardeşliği, birlikteliği kıskanabilir, bunu bozmak isteyebilirler Allah'ın izniyle bu kent buna izin vermeyecektir. 2 yıllık görev süremde ufak tefek sorunlar oldu. Kentimizin yönetiminde etkili olan bütün milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakamlar, sivil toplum örgütleri, semavi din temsilcilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kritik günlerde gelin dediğimizde hiçbiri geri durmadı."

Topaca, kentte 15 Temmuz'daki darbe girişiminin engellenmesine herkesin destek verdiğini vurgulayarak, "Hatay, Türkiye ve dünyaya örnek bir şekilde demokrasi ve istikbaline sahip çıktı. Aramızdaki birlik artıkça dünyada bize kafa tutacak başka bir ülke ve millet yok. Bugünkü şu ortamı devam ettirmeliyiz. Bayramlar onun anlam ve ruhuna uygun şekilde kutlanmalı. Bir arada daha güçlü olmalıyız."

Görev yaptığı süre içerisinde fedakarca çalışan, kendisini iyi anlayan ve millete hizmet noktasında samimiyetle gayret edenlere teşekkür eden Topaca, Hatay'ın en güzellerine layık olduğunu söyledi.

Hatay'da çok güçlü bir şehir kültürü olduğunu belirten Topaca, 15 Temmuz'da bunun semerelerini de aldıklarını kaydetti.

Pazartesi günü Ankara'da göreve başlayacağını vurgulayan Topaca, Hatay ile ilgili kendisine düşen bir şey olduğunda her daim kentin hizmetinde olacağını da sözlerine ekledi.

AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın da birer konuşma yaptığı programda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Ercan Topaca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title