Haberler

Kurban Bayramı Kutlanıyor

ŞIRNAK/ Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle yürütülen operasyonların ardından huzurun sağlandığı Şırnak'ın Cizre ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde Kurban Bayramı kutlanıyor.

ŞIRNAK/ Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle yürütülen operasyonların ardından huzurun sağlandığı Şırnak'ın Cizre ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde Kurban Bayramı kutlanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile emniyet unsurlarınca gerçekleştirilen operasyonlarla teröristlerden temizlenen iki ilçede vatandaşlar bayram namazı için camilere akın etti.

Camilerde yer kalmayınca vatandaşlar avlu ve sokaklara serdikleri karton ve kilimler üzerinde namaz kıldı.

Cizre ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de kılınan bayram namazına Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş da katıldı.

Şırnak Müftüsü Ahmet Özkan, bayram hutbesinde, ülkenin birçok düşmanla mücadele etmek zorunda kaldığı bir dönemde güvenlik güçlerine ve 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler için dua edilmesini istedi.

Camide vatandaşlarla saf tutan Vali Su ve beraberindekiler daha sonra cemaatin bayramını kutladı.

Namazın ardından vatandaşlara pilav, kavurma ve aşure ikramında bulunuldu.

Huzurun devamı için dua ettiler

Nusaybin'de saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya yönelik 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Atmaca 7" operasyonunun 3 Haziran'da tamamlanmasının ardından sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı mahallelerde vatandaşlar aylar sonra evlerinde Kurban Bayramı'nı kutluyor.

Nusaybin'de vatandaşlar bayram namazında buluştu. Şeyh Reşit Camisi'nde okunan Türkçe ve Kürtçe hutbenin ardından bayram namazı kılındı.

Vatandaşlardan Bilal Keskin, yaptığı açıklamada, bayramı huzurla ilçelerinde ve evlerinde kutlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Temennilerinin yaşanan acıların son bulması olduğunu dile getiren Keski, sadece Nusaybin'e değil tüm İslam alemine huzur dilediklerini aktardı.

Tüm İslam aleminin bayramını kutladığını belirten Metin Kardaş da, "İlçede operasyonların ardından ilk bayramımızı kutluyor, bayramın bir daha o günlerin yaşanmamasına, halkın bu tür mağduriyetlere uğramamasına vesile olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Nusaybin Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title