Haberler

Kurban Bayramı Kutlanıyor

Çanakkale'de bayramlaşma töreni düzenlendi.

Çanakkale'de bayramlaşma töreni düzenlendi.

Vali Hamza Erkal'ın ev sahipliğinde düzenlenen bayramlaşma töreni Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti.

Çanakkale Valisi Erkal, kentte bulunan mülki, askeri ve idare daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar ile bayramlaştı.

Kurban Bayramı dolayısıyla Çanakkale halkı ve kurum amirleriyle beraber bayramlaşmak için bir araya geldiklerini ifade eden Erkal, "Bu bayramın öncelikle Çanakkale'mize, Türkiye'mize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye'nin çevresinde yaşanan olaylara dikkat çeken Erkal, "Bütün mazlum insanların son kalesi olan Türkiye'ye bölgedeki ateşin bulaşmaması temennisinde bulunarak tüm İslam aleminin içinde bulunduğu durumdan biran önce kurtulmasını Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Erkal, bayramların birlik ve beraberliği pekiştirmek adına çok önemli olduğunu düşündüğünü belirterek, "Özellikle de dini bayramlardan en önemlisi olan Kurban Bayramı'nın buna vesile olacağını düşünüyorum. İnsanlarımıza özellikle bu ibadetlerini yapmaları neticesinde komşularına, akrabalarına, fakir insanlara sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum. Zaten bu bayramın en büyük özelliklerinden biri çevremizdeki insanlarımıza, akrabalarımıza, komşularımıza sahip çıkmaktır" ifadelerini kullandı.

Protokol üyeleri daha sonra bayram ziyaretleri kapsamına İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yapan yapan er ve erbaşlar ile Aile ve Sosyal Hizmetler Kurumu bünyesindeki yetiştirme ve yaşlı bakım evlerinde kalan çocuklar ve yaşlılar ile bir araya geldi.

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Çanakkale Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title