Haberler

Kurban Bayramı Hareketliliği Başladı

Kurban Bayramı’na 1 aylık gibi kısa bir süre kalınca, vatandaşlar kurbanlık arayışına başladı.

Kurban Bayramı'na 1 aylık gibi kısa bir süre kalınca, vatandaşlar kurbanlık arayışına başladı.

Pazarlarda hayvanlarını satmak isteyen üreticiler, piyasaya girecek olan ithal malların kendilerini tedirgin ettiklerini söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte vatandaşların kurban hazırlıkları başladı. Hayvan pazarlarına giden vatandaşlar fiyatlardan memnun gibi görünüyor. Samsun'da Çarşamba İlçesi Canlı Hayvan Pazarı'nda kurbanlıklarını satmak için gelen üreticiler ise, et fiyatlarının yüksek olmasına rağmen taleplerin kendilerini memnun ettiğini ancak yerli üreticiye daha fazla desteğin sağlanması gerektiğini belirttiler.

Pazara inen kurbanlıkların Çarşamba'da rahatlıkla alıcılarını bulduğunu söyleyen hayvan sahipleri, "Yaklaşan bayram öncesi pazarımız biraz durgun ama bayrama kısa bir süre kala hareketliliğin artacağını düşünüyoruz. Bu sene pazarda üreticiler ithal mallardan tedirgin. Yerli üreticilere biraz daha destek verilmeli. Tek isteğimiz bu. Fiyatlar son zamanlarda et fiyatlarında artış olduğu için hayvanlara da yansıdı. Koyun ve büyükbaş hayvanın fiyatları şuanda yüksek. Çarşamba halkı küçükbaş hayvanını çoğunlukla adak olarak kesiyor, sürekli talep ediliyor. Gurbetçi vatandaşlarımızda pazarlara gelerek fiyatları inceliyor" dediler.

Pazara gelen vatandaşlar ise, "Fiyatlar günden güne düşüyor. Geçen haftaya göre 300 liraya kadar gerileme oldu. Kurban Bayramı'na kadar bütçemize uygun bir kurbanlık almayı düşünüyoruz. Bayramın iyice yaklaşmasını bekliyoruz" şeklinde konuştular. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title