Haberler

Kuran-ı Kerim'den Etkilendi, İslamiyet'i Seçti

Moldova uyruklu Alexandra Sergheeva, dinlediği Kur'an-ı Kerim'den etkilenerek Müslüman olup Pınar" adını aldı.

Moldova uyruklu Alexandra Sergheeva, dinlediği Kur'an-ı Kerim'den etkilenerek Müslüman olup Pınar" adını aldı.

Adana Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gagavuz Türklerinden Moldova uyruklu Chişinau doğumlu Hristiyan Alexandra Sergheeva (49), müftülüğe müracaat ederek Müslüman olmak istedi.

Adana İl Müftü Yardımcısı Sezai Erdal tarafından İslam dininin temel prensipleri hakkında bilgi verilen Sergheeva, daha sonra Sezai Erdal, Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Sorumlusu Vaize Emine Kılıç, Din Hizmetleri ve Eğitim Kısım Şefi Mehmet Yıldırım, Bilgi İşlem Sorumlusu Ahmet Tokdemir ve yakınlarının huzurunda yapılan ihtida töreninde kelimeişehadet getirerek Müslüman olup ''Pınar'' ismini aldı.

Müftü Yardımcısı Sezai Erdal, makamında gerçekleşen ihtida töreninde, Sergheeva'yı, Müslümanlığı seçme kararından dolayı kutlayarak, ''İnşallah bu kararı kendisi, ailesi ve İslam alemi için hayırlara vesile olur. Müslümanlığı kendi isteğiyle, araştırarak, severek seçtiğini dile getirdi" ifadeleri kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Moldova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title