Haberler

Kuraklığa Karşı Göl Üstünde Dans

Güncelleme:

Burdur Gölü'nün kuraklığa dikkat çekmek amacıyla, dansçı Azazi gölün üzerine kurulan platformda dans etti.

Ziya Azazi, Burdur Gölü'nün Karakent mevkisinden kayıkla açılarak halk plajı yakınlarına geldi. Gölün üzerine kurulan platformda dans gösterisi sunan Azazi'ye vatandaşlar ilgi gösterdi.

Azazi, gösterinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının gölün kurmasını önlemek olduğunu söyledi.

Bu etkinliğin göle dikkat çekmek için başlangıç olabileceğine işaret eden Azazi, şöyle konuştu:

" Türkiye'de birçok göl ve akarsu kuruyor. Burdur'daki yönetmen arkadaşımız Şafak Türkel'e destek vermek istediğim için buradayım. Sanatçı olarak yapabileceğimiz, gölün ne kadar önemli olduğunu fark ettirmek. Eğer bunu başarabilirsek, halk bu konuda hassasiyet gösterirse, herkes bir arada olursa, gölün kurtulabileceğine inanıyoruz."

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da göller, güller ve gönüller diyarı Burdur'un gölüyle özdeşleştiğini kaydetti.

Küresel ısınma ve çevredeki barajlar nedeniyle gölün su kaybettiğine dikkati çeken Özkan, gölü kurtarma adına çalıştıklarını ifade etti.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de göreve geldikleri günden bu yana gölü kurtarmak için çalıştıklarını vurguladı.

Amaçlarının Burdur halkının gölle buluşması ve barışmasını sağlamak olduğunu anlatan Ercengiz, "Biz sanatçı dostlarımızla şunu söylüyoruz; bu dünya bize miras değil, emanet. Bu emanete sahip çıkmak zorundayız. Eğer bizden sonraki nesiller de bu gölü görecekse, faydalanacaksa, göl hepimize lazım. Onun için yarından tezi yok, bu çabayı hepimiz sarf etmeliyiz" dedi.

Bu arada etkinlik sırasında bazı sporcular göl üzerinde yamaç paraşütü yaptı. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Ali Orkun Ercengiz Kerim Özkan Türkiye Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title