Haberler

    Kuraklık İtalya'da Tarımı Vurdu! Zarar 2 Milyar Euro'yu Aştı

    Avrupa yüksek sıcaklıklar ve düşük yağış oranları nedeniyle kuraklıkla boğuşuyor.

    Avrupa yüksek sıcaklıklar ve düşük yağış oranları nedeniyle kuraklıkla boğuşuyor. Uzmanlara göre bu durum halkın içme ve kullanma suyuna erişimine de engel oluyor.

    İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu Coldiretti'den yapılan açıklamaya göre kuraklık, ülke genelinde tarım sektöründe 2 milyar Euro'dan fazla zarara yol açtı ve ülkenin önemli bazı tarım ürünlerinin oranında yüzde 50'ye yakın azalma olduğu bildirildi.

    Ziraatçi Ilaria Salvadori durumu şöyle açıklıyor:

    "Yumuşak ve makarnalık buğday gibi ayçiçeklerinde meydana gelen kayıp, yüzde kırk ile altmış arasında değişmekte. Doğru zamanda ekilen ayçiçeği, zamanından bir ay önce hasat edilmeye hazır hale gelmiş ama gelişmemiş."

    Portekiz'de ise kuraklıktan dolayı patlak veren büyük orman yangınlarının tarım üretiminde keskin düşüşlere neden olması bekleniyor.

    Dünya Meteoroloji Örgütü'nden Dünya İklim Verileri İzleme Uzmanı Ömer Baddour durumun vahametine şöyle vurgu yapıyor:

    "Geçmişe, 150 yıllık kayıtlara bakarsanız, son 150 yılda bu aşırı iklim olaylarından sadece bir kaç tane bulursunuz. Ancak son 30 yıl içinde, bu tür aşırı iklim olayları gibi durumlar giderek daha çok artıyor."

    Dünyanın önde gelen zeytin ve zeytinyağı üreticisi ülkelerinden İtalya'da bu yıl üretimin keskin bir düşüş göstermesi bekleniyor. Üreticiler, eksikliği sınırlı sulama imkanlarıyla kapatmaya çalışıyor, ancak bu durum hem üretim maliyetini artırıyor hem de kaliteyi olumsuz etkiliyor.

    Susuzluk nedeniyle ülkenin birçok bölgesinde acil durum ilan edildiği belirtiliyor.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 29 juli 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    İtalya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title