Haberler

Kur'an Talebelerine "Onur" Etkinliği

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi ve müftülüğünün düzenlediği organizasyonla Kur'an kursu talebelerine hediyeler ve ödüller verildi.

Eyyübiye Belediyesi ve Eyyübiye İlçe Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Kur'an Kursları Arası Bilgi Yarışması Ödül Töreni, GAP Arena Spor Salonu'nda gerçekleşti. 5 bin kişilik salonun tıka basa dolduğu bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere bilgisayar, bisiklet ve tablet gibi hediyeler dağıtan Eyyübiye Belediyesi, bu organizasyonu gelenekselleştirmeyi planlıyor.

Kur'an-ı Kursları Arası Bilgi Yarışması Ödül Töreni'ne, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkan Vekili Eda Çakmak, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Şanlıurfa İl Tarım Müdürü Necip Özgökçe, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Elgün, Merkez ilçe müftülerinin yanı sıra Eyyübiye İlçesine bağlı Kur'an kursu öğreticileri ve binlerce öğrencileri katıldı.

HEDİYELER VE YİYECEK İKRAM EDİLDİ

Bu yıl 1'incisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan ödül töreni, dün sabah saatlerinde Balıklıgöl Platosunda yapılan yürüyüşle başladı. Binlerce Kur'an talebesi ve yakınları geldiği GAP Arena Kapalı Spor Salonunda su, kek, meyve suyu ve çeşitli hediyelerle karşılandılar. Bir kız çocuğunun Kur'an tilaveti ile başlayan program, yine çocuklar tarafından sahnede oyunların sergilenmesi ile devam etti. Açılış konuşmasını Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık yaptı. Açık'ın kısa bir selamlama konuşmasının ardından yine ev sahibi olarak konuşma yapmak üzere Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci sahneye geldi.

EKİNCİ: İYİ, AHLAKLI VE DİNDAR BİR NESLİN YETİŞMESİNİ İSTİYORUZ

"Yaratan Rabbinin adıyla oku!" anlamına gelen Arapça, "Ikra'bismi rabbikellezî halak" diyerek konuşmasına başlayan Ekinci, "Cebrail'in getirdiği bu ilk emirden de anlaşılacağı üzere okumak, en başta varlığın anlamlandırılmasıdır. Varlığı anlamlandırmayan bilgi temelinden ise medeniyet doğmaz. Sömürü düzeni doğar. Maneviyattan yoksun bir gençlik doğar. Annesine, babasına, ailesine, vatanına, milletine hayrı olmayan bir nesil doğar." dedi.

Çocuklara Kur'an öğretilmesinin güç olduğu yıllara vurgu yapan Ekinci, "Çok değil bundan yaklaşık 18 yıl öncesine kadar Kur'an kursları ve imam hatipler birer irtica yuvası olarak yansıtılıyor, çocukların dinlerini öğrenmelerine engel olmak için türlü sıkıntı ve eziyetler çıkarılıyordu. Bu statükocuların hakim olduğu yılların ardından millet-devlet bütünleşmesinin sağlandığı bu yıllara şükürler olsun ki eriştik. 12 yıllık AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dik ve kararlı duruşu sayesinde artık o günler geride kaldı. Elimizdeki bu günlerin kıymetini bilmek ve Kur'an sevgisini gelecek nesillere eriştirmek için hiç şüphesiz bu konunun özendirilmesi gerekmektedir. Sosyal belediyeciliğin de bir uzantısı olarak Eyyübiye Belediyesi, bu doğrultuda müftülüğümüzle işbirliği yapmış; iyi, ahlaklı ve dindar bir neslin yetişmesi adına bu yıl bir geleneğin startını vermiştir." diye konuştu.

100 BİN LİRALIK BÜTÇE AYRILDI

Kur'an kurslarına ve öğrencilere yönelik yaptıkları çalışmaları anlatan Ekinci, şöyle devam etti: "Bu vesileyle bu konuda yaklaşık 100 bin TL'lik bir bütçeyi ayırdık. Başarılı gençlerimize çeşitli hediyelerimiz olacak. Bizim bu maddi ve dolayısıyla manevi desteğimizle, Eyyübiye halkının da çocuklarını bu aktiviteye dahil etmesiyle bir şölene dönüşeceğini ümit ediyoruz. Yine Eyyübiye Belediyesi olarak bu etkinliğin yanı sıra, Türkiye Hafızlık Yarışmasına sponsor olduk. Camilerin ve Kur'an kurslarının eksiklerini birer birer gidermeye başladık. Bunlarla yetinmiyor içerisinde Kur'an kursundan sportif faaliyetlere kadar her türlü sosyal ve kültürel aktiviteyi bünyesine alacak 3 adet kültür merkezi kurmayı planladığımızın da müjdesini, sizlerin huzurunda buradan vermek istiyorum. Gayemiz İslamı bilen ve gayri meşru ilişkilerden uzak tutacağımız gençler, yani Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifadesiyle dindar bir nesil yetiştirmektir. Bunun için yola, suya, kaldırıma, parka ayırdığımız bütçe gibi kayda değer bir bütçe de gençlerimize ayırdık. Biliyoruz ve inanıyoruz ki, yapacağımız en büyük yatırımı koruyacak olan bu dindar neslimiz olacaktır. Burada şunu da ifade etmek istiyorum, İslami bilincin oluşturulmasında; projesi, programı, önerisi olan herkese kapımız açık ve bunların uygulanması için ekibimiz gece gündüz zamanını ayırmaya hazır durumdadır."

Başkan Ekinci'nin ardından mikrofonu alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de, kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek yapılan bu yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Kur'an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler okundu, tiyatro oyunları sergilendi. Yaklaşık iki saat süren programın sonunda ödül törenine geçildi. Bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere bilgisayar, notebook, tablet, bisiklet, futbol topu gibi onlarca hediye armağan edildi. Ödülleri Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci başta olmak üzere diğer protokol üyeleri verdi.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Ak Parti Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title