Haberler

Kur'an Kursunda Trafik Eğitimi

Yağlıdere’de yaz kuran kurslarına devam eden öğrencilere trafik eğitimi verildi.

Yağlıdere'de yaz kuran kurslarına devam eden öğrencilere trafik eğitimi verildi.

Yağlıdere ilçesinde müftülük tarafından açılan yaz Kur'an kurslarına katılan erkek ve kız öğrenciler, hem Kur'an-ı Kerim'i hem de trafik kurallarını birlikte öğreniyor.

Müftülüğe bağlı yaz Kur'an Kurslarında bir ilk olarak İlçe Emniyet Amirliği ile yapılan istişareler neticesinde Camii ve Kur'an Kurslarına gelen yaz Kur'an Kursu talebelerine Kur'an-ı Kerim, Din ve Ahlak bilgilerinin yanı sıra sportif faaliyetler ve trafik kuralları dersleri de, İlçe Emniyet Amirliği vasıtasıyla İlçe Trafik Büro amirliği tarafından verilmeye başlandı.

Yağlıdere İlçe Müftüsü Orhan Bal, Emniyet Amirliği ile birlikte yapılan bu uygulamanın tüm kurslarımızda tamamlanacağını, sportif faaliyetler ve trafik kuralları gibi iki önemli başlığın, kurslarımızda eğitim gören tüm çocuklara en doğru şekilde aktarılacağını belirtti.

İlçe Emniyet Amiri Turgay Cengiz, yaptığı açıklamada, "Emniyet amirliğine bağlı ekiplerimiz tarafından Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında ilçemizde bulunan Eski Camii ve Fatih Camiinde Yaz Kur'an Kurslarına devam eden 109 öğrenciye Kaymakamlık Toplantı Salonunda trafikle ilgili eğitici bilgi, animasyon ve çizgi filmler izletilmiş, trafik ışıklarında uygulamalı eğitim verilerek geleceğimizin teminatı olan çocuklar da trafik bilincinin oluşturulmasına katkı sağlanmıştır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yağlıdere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title