Haberler

Kur'an Kursu ve Cami Açılışında Evler Türk Bayraklarıyla Süslendi

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Şenköy beldesinde cami açılışı ve hayırsever vatandaşlar tarafından yapılacak olan Kur'an kursu temel atma töreni sırasında evler Türk bayrakları ile süslendi.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Şenköy beldesinde cami açılışı ve hayırsever vatandaşlar tarafından yapılacak olan Kur'an kursu temel atma töreni sırasında evler Türk bayrakları ile süslendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dularla başlayan program konuşmalarla devam etti. Açılışa Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfetişi Osman Kılıç, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek ve STK temsilcileri katıldı. Açılışta emeği geçen herkese teşekkür eden ve açılışın hayırlı olması temennilerinde bulunan Vali Cengiz, "Sadece binalar tek başlarına bir şey ifade etmiyor. Önemli olan o binalarda görülen hizmet. Milletini, bayrağını, dinini, ülkesini, insanlığı seven bireylerin, erdemli fertlerin yetiştirilmesi bizim için çok önemli. Önemli bir konu daha var dinimizin doğru kaynaklardan vatandaşlara öğretilmesidir. Din çok hassas bir konudur" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun ve Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek de böyle iki önemli yerin açılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek hayırlara vesile olması arzusunda olduklarını söyledi. Kur'an kursu açılışı ve kurdelenin kesilmesinin ardından vatandaşlar tarafından kurban kesildi. Düğmeye basarak temele ilk betonu döken Vali Cengiz ve katılımcılar daha sonra yapımı tamamlanan Hicret Camii'nin açılışına katıldı. Dualarla açılışı yapılan caminin kurdelesinin kesilmesinin ardından Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfetişi Osman Kılıç, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek'in katılımıyla camide ilk namaz kılındı.

Kur'an kursu ve açılışın yapılacağı meydan civarında bulunan evler adeta Türk bayraklarıyla giydirildi. Jandarma ekipleri ve köy korucuları tarafından geniş güvenlik önleminin alındığı beldede 27 Ağustos 2011 tarihinde PKK tarafından kurulan pusuda 1 köy korucusu şehit olmuştu. Yaklaşık olarak 100 öğrencinin eğitim görebileceği Kur'an kursu 500 metrekare kapalı alan üzerine inşaa edilirken, 5 katlı olarak hizmet verecek olan binada öğrencilerin her türlü yiyecek, içecek ve barınma ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Çiçek Ahmet Cengiz Midyat Mardin Yerel Haberler

title