Haberler

Kur'an Kursu Öğrencilerine Forma

Güncelleme:

Karabük'ün Yenice ilçesinde Yaz Kur'an Kursu öğrencilerine Karabükspor forması hediye edildi.

Karabük'ün Yenice ilçesinde Yaz Kur'an Kursu öğrencilerine Karabükspor forması hediye edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz" ve "Camiler Çocuk Açacak" sloganıyla eğitim dönemine başlayan Yaz Kur'an kursları, etkinliklerle devam ediyor. Yenice İlçe Müftülüğü'ne bağlı Karşıyaka Kirenli Camii İmam Hatibi Halil Katırcı tarafından Yaz Kur'an Kursuna gelen 19 kursiyer öğrencisine Karabükspor forması ve 6 kursiyere de Kur'an-ı Kerim hediye etti. Hediye takdimine katılan Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti. Şen, kurslarda eğitim alan geleceğimiz olan çocukların yetişmesinde camilerin ve camii görevlilerin büyük pay sahibi olacağını belirtti. İlçe Müftüsü Ramazan Ökten ise, "Bugün bir bayram sonrası buluştuk. 'Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' sloganıyla başlattığımız Yaz Kur'an kurslarımızda çocuklarımız Allah'ın kitabını, dini bilgileri öğrenmektedirler. Cami cemaatiyle aynı safta oluyorlar. Anne babaların çocuklarına Allah'ın kitabını, Allah'ın gönderdiği mesajı okumalarını, anlamalarını, yaşamalarını sağlayacak bir zaman ayırmalarından dolayı ebeveynlerini ayrıca kutluyorum. Yaz tatili yapmadan yetişen neslimize, emek veren bütün din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Onların bu fedakarlıkları her türlü tebrik ve takdiri hak ediyor. Onlar hem camileri hem de gönüllerini çocuklara açıyorlar. Cemaatimizi ise, çocukların bu cemaatin, bu caminin, bu milletin, bu ümmetin mensubu olduğunu, onlara hissettirdikleri için, aidiyet şuurunun geliştirilmesine katkı sağladıkları için ayrıca tebrik ediyorum. Onlar bu ümmete, bu devlete, bu millete ancak bu cami ortamında en güzel şekilde entegre olabilirler. Bunu sağlamak da cami cemaatine düşmektedir. Bu nedenle çocuklarımıza promosyon olarak verdikleri ikramlarından dolayı memnuniyetimi sunarım" dedi.

Yaz Kur'an Kursuna katılan öğrencilere hediyeleri; Yenice İlçe Müftüsü Ramazan Ökten, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, İlçe Vaizi Mehmet Kemal Balcılar, Müftülük Daire Personeli VHKİ Mustafa Kurt ve camii görevlisi Halil Katırcı tarafından verildi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title