Haberler

Kur'an Kursu Öğrencileri Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Hizan i·lçesinde, Kur'an kursunu tamamlayan öğrenciler, yıl sonu etkinliği düzenledi.

İlçe Müftüsü Tahir Erçin, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte kurslara katılarak Kur'an-ı Kerim okumasını öğrenen öğrencilere yönelik ailelerinin de katılımıyla program düzenlediklerini söyledi.

21 Haziran'da "Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz" temasıyla başlayan ve 12 Ağustos'ta son bulan kurslarda, 120 öğrencinin Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini belirten Erçin, hadis ezberleme etkinliğinde, 60 öğrencinin hadislerin tamamını Arapça olarak da ezberleyerek ödül almayı hakettiğini söyledi.

Erçin, şunları söyledi:

"Öncelikle kurslarda büyük özveriyle görev alan bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Çocuklarını camilere ve Kur'an kurslarımıza göndermek suretiyle yavrularının Kur'an-ı Kerim öğrenmelerine vesile olan anne ve babalara teşekkür ediyorum. Kurslarımıza devam eden öğrencilerimizi de canı gönülden tebrik ediyorum. Peygamber efendimiz bir hadislerinde kıyamet günü kendi gölgesinde gölgelenecek yedi sınıf insan arasında gençliğini Allah'a ibadetle geçiren kişiyi de sayıyor. Kurslarımızda yavrularımıza doğru ve sahih bilgiyi vermeyi, sadece Allah'a kul olmayı anlattık. Peygamberimizin bizler için örnek olan üstün ahlakıyla ahlaklanmayı öğretmeyi amaç edindik."

Kaynak: AA / Güncel

Hizan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title