Haberler

Kur'an Kursları İçin Köy Ekmeği Satıyorlar

Güncelleme:

Amasya'da Kur'an kurslarında eğitim alan kadınlar, kursların ihtiyaçları için düzenlenen kermeste köy ekmeği, çörek gibi ürünlerden satıyorlar.

Amasya'da Kur'an kurslarında eğitim alan kadınlar, kursların ihtiyaçları için düzenlenen kermeste köy ekmeği, çörek gibi ürünlerden satıyorlar.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sultan Bayezid Külliyesi'nde müftülüğe bağlı Kur'an kurslarında öğrenim gören kursiyerlerin açtığı kermesi fırsat buldukça ziyaret ettiğini belirten Amasya Müftüsü İsmail İpek, Yassıçal'dan gelen kursiyerlerin hazırladığı köy ekmeğinden satın aldı.

İldeki 172 Kur'an kursunda 5 bine yakın kadının Kur'an-ı Kerim dersi aldığını belirten Müftü İpek, "Hanımlar elini uzatmasa, böyle bir çalışmayı yapmasa biz kermes yapamayız. Biz organize etmiş oluyoruz. Hanımlar başarıyorlar. Biz onlara ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Köylerinde 7 yıldır açılan kurslarla kadınların Kur'an-ı Kerim eğitimi aldıklarını belirten Yassıçal Camilerini ve Kur'an Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sadık Şişik kermeste kesme çorbalık ve makarna, kara fırında pişirilmiş köy ekmeği, cevizli çörek ve yağlı gibi ürünlerin sunulduğunu anlattı.

Şişik, il genelinde Kur'an-ı Kerim eğitimine ve camilerdeki faaliyetlerine verdiği önemden dolayı Müftü İpek'e teşekkür ettiğini belirtti. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail İpek Yassıçal Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title