Haberler

Kur'an-ı Kerimi En Güzel Okuyanlar Seçildi

Kendi bölgelerinde birinci olan 10 imam hatip öğrencisinin katılımıyla Gaziantep'te gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye finalinde, Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Kısa birinci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim yarışmalarının 31 yıldır devam ettiğini hatırlatarak, Kur'an-ı Kerim'i güzel okumanın nasip meselesi olduğunu söyledi.

Yarışmaya katılanlara teşekkür eden Yılmaz, Gaziantep'te düzenlenen yarışmada derecelendirmelerin yapılacağını, buradan çıkacak sonuçların da öne geçme gibi algılanmamasını istedi.

Kur'an-ı Kerim'i okuyan herkesin her zaman bir adım önde olduğunu ifade eden Yılmaz, "Siz zaten öndesiniz, efendimiz sizi övmüş. O yüzden bu yarışmaya katılan her öğrencimiz birbirinden değerli olacaktır" diye konuştu.

Vali Ali Yerlikaya ise Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerine, son teknoloji yeni imam hatip okullarının inşa edileceğini, bu okulların, Türkiye'nin güzide imam hatiplerinden olacağını kaydetti.

İl Müftüsü Ahmet Çelik de Kur'an-ı Kerim'i güzel okuyanlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yanmaz ise 13 yıl önce 5 bin 500 olan derslik sayısının 12 bin 800 dersliğe ulaştığını ve 4 yıl içerisinde yapılacak olan 5 bin 400 derslikle Türkiye ortalamasını yakalayacaklarını belirtti.

Daha sonra Türkiye genelinde düzenlenen yarışmanın final elemelerine geçildi. Kendi bölgelerinde birinci olan 10 imam hatip öğrencisinin yarıştığı etkinlikte katılımcılar, Kur'an-ı Kerim'den kendi seçtikleri ayetleri okudu.

İzleyenlerin duygulandığı yarışmada İsra suresini okuyan Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Kısa birinci, Al-i İmran suresini okuyan Bursa Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Uyanık 2'inci, Nahl suresini okuyan İstanbul Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Talha Kamalı da 3. oldu.

Dereceye girenlere cumhuriyet altını ve dizüstü bilgisayar verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Nazif Yılmaz Gaziantep Kastamonu Türkiye Yerel Haberler

title