Haberler

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması İl Finali

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması Samsun il finali, Ladik ilçesinde yapıldı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini artırmak ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen yarışmanın il finali, Ladik'te gerçekleştirildi.

Akpınar Fen Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan yarışmada birinciliği Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesinden Bülent Bahar ile İlkadım Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammet Furkan Soylu paylaştı. Terme Anadolu İmam Hatip Lisesinden Selahattin Murat Kumcu ile Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesinden Adem Karagüzel ikinci, Ladik Anadolu İmam Hatip Lisesinden Halil İbrahim Kayan ile Havza Anadolu İmam Hatip Lisesinden Rahim Malit de üçüncü oldu.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Kur'an'ı güzel okuyanlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Rabb'im eğitim gören çocuklarımızdan, hocalarından ve bu kutsal göreve destek olan herkesten razı olsun. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i öğreteni, öğreneni ve Kur'an ile yaşayan her mümini seviyoruz. Bu yarışmanın da hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Özbalcı, yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Yarışmayı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, İlçe Müftüsü Hüseyin Çekin, öğretmenler, öğrenciler, din görevlileri ve vatandaşlar takip etti.

Kaynak: AA / Güncel

Akpınar Samsun Ladik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title