Haberler

Kur'an-ı Dokunarak Okuyacaklar

Yunusemre Kent Konseyi tarafından, Manisa Altı Nokta Körler Derneği’ne Braille alfabesiyle yazılmış 30 adet Kur’an-ı Kerim ile temel dini eserler hediye etti.

Yunusemre Kent Konseyi tarafından, Manisa Altı Nokta Körler Derneği'ne Braille alfabesiyle yazılmış 30 adet Kur'an-ı Kerim ile temel dini eserler hediye etti.

Yunusemre Kent Konseyi anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Görme engellilerin dokunarak okumasını sağlayan Baraille alfabesiyle yazılan 30 adet Kur'an-ı Kerim Manisa Altı Nokta Körler Derneğine hediye edildi. Güzel ve özel dostlara destek olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Kent Konseyinin kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmalarına aralıksız sürdürdüğünü söyledi. Kuruluş amaçlarından birinin de sivil toplum kuruluşlarıyla devamlı iletişim kurmak olduğunu ifade eden Arslan, "Hem proje noktasında hem faaliyet noktasında istişareler yaparak şehre kattı sunacak her türlü olumlu faaliyetlerin yanında olmaya devam ediyor. Başkanımız daha önceki sohbetlerinde bu tür eserlerin kendilerinde olmadığını söylediler. Bizlerde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfımızdan bu eserleri temin etti. Bu eserlerimizi derneğimize kazandırmakla onların bir paydaşı olduk. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız. Her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız." dedi.

Yunusemre Kent Konseyi'ne bu güzel hizmetinden dolayı teşekkür eden Manisa Altı Nokta Körler Derneği Hüseyin Pehlivan ise şunları söyledi: "Kur'an-ı Kerim'le ilgili eksikliğimizi başkanımıza iletmiştim. Bizim kitabımız ilk önce oku der. Buna uymamız lazım. Görme engellilerin bunu kabartma yazılarla yapması lazım. Arkadaşlarımızı müftülüğün açmış olduğu kabartmalı Kur'an Kurslarına yönlendiriyoruz. Böyle eserlerin elimizde olması bizleri memnun etti. Yunusemre Kent Konseyi'ne teşekkür ediyorum."

Müftülük tarafından İstasyon Camiinde açılan görme engellilere yönelik Kur'an-ı Kerim Kurslarına katılan görme engelliler ise hediye edilen Kur'an-ı Kerim'leri dokunarak okudu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Arslan Yunusemre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title