Haberler

Kur'an Bülbülleri Yarıştı

Eğitimine katkı sağladığı çocuklara ve gençlere milli ve manevi değerleri de aşılayan KEDEM ( Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi), düzenlediği "Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması" ile Keçiörenlilerin kalplerini fethetti.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve büyük bir çekişmeye sahne olan yarışmaya 10 KEDEM şubesinden 10 öğrenci katıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da izlediği yarışmada yarışmacıların performanslarını sergilemelerinin ardından KEDEM şubelerinde okunan hatimlerin duası yapıldı.

"GÖRDÜKLERİMDEN GURUR DUYDUM"

Duadan sonra öğrencilere ve velilerine hitap eden Belediye Başkanı Mustafa Ak, manevi açıdan çok güzel bir güne şahit olduklarını ve gördükleri tablodan gurur duyduklarını belirterek "KEDEM projesine ilk başladığımızda burasının bir dersane gibi olduğu ile alakalı anlayış vardı. Biz elbette ki çocuklarımızın bilgisine bilgi katmayı, onların derslerine destek olmayı, onların daha iyi bir şekilde sınavlara hazırlanmasını arzu ettik. Bu kısmını da gerçekleştirdik. Ama bunun ötesinde hayallerimiz ve hedeflerimiz vardı. Çocuklarımızın, gençlerimizin çok daha iyi bir şekilde yetişmeleri, kendilerine güven duyan, milli ve manevi değerlerine sahip olan, edebi, ahlakı, dinini bilen kişiler olarak yetişmelerini sağlamak bizim en önemli hedeflerimizden birisiydi. Ki esas önemli olan belki de oydu" dedi. Milli ve manevi değerlere sahip gençlerin hangi makama veya mevkiye gelirse gelsinler, vicdanlarının onların en büyük jandarması olacağını vurgulayan Başkan Ak, "Allah korkusu onlar için en önemli konu olur. Biz böyle bir hayalle KEDEM'i kurduk ve şükürler olsun ki bugünkü sahneyi gördüğümüzde, bugün yaşananları gördüğümüzde inşallah bu hedefimize büyük oranda ulaşmış olduğumuzu görüyoruz. Onun için ben çocuklarımızı, öğretmenlerimizi, KEDEM yönetimini tebrik ediyorum. Aileleri olarak sizleri de tebrik ediyorum. Bize güvendiniz, çocuklarınızı bizlere gönderdiniz, sağolun, varolun" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZI ÖRNEK ALIYORLAR"

Başkan Ak, aileleri ile aralarında güzel bir iletişim olan ve sevgiyle kucaklanan çocukların çok daha başarılı olacaklarına dikkat çekerek "Biz onları çok seviyoruz. Onların en iyi şekilde yetişmesi için gayret gösteriyoruz, imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu alanda da inşallah yapmış olduğumuz birçok farklı çalışmalar onların biraz daha kendilerine güvenlerinin artmış olduğunu gösteriyor. Bu müesseselere devam eden çocuklarımızın okulda daha başarılı olduğu, okulda arkadaşlarıyla daha uyumlu olduğu, anne babasına saygısının daha farklı olduğu ve küçüklerini seven, büyüklerini sayan çocuklar olduğunu görüyoruz ve bunu müşahede ediyoruz. Bunu da gururla söylüyoruz" dedi. Bu bilinçle yetişen çocukların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek aldıklarını kaydeden Mustafa Ak, "O ki her zaman Allah korkusuyla hareket eden, vicdanı onun en önemli jandarması olan bir kişi, dünya liderimiz. Çocuklarımız Başbakanımızı da örnek alıyorlar. Kendisi ilim ve irfan insanı, ilmini insanlığa adamış ve insanlığın huzuru ve refahı için çalışan birisi. Dolayısıyla biz onu 'Bilge Başbakanımız' olarak adlandırıyoruz" mesajlarını verdi.

"OKUMAYI HİÇ BIRAKMAYIN"

Yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik eden ve "Benim gönlümde hepsi birinci" diyen Başkan Ak, kendisinin de okul yıllarında bu tür yarışmalarda yarıştığını ve çok heyecanlandığını anlattı. Velilerin çocuklardan çok daha heyecanlı oluşuna dikkat çeken Başkan Ak, daha sonra jüri üyelerinin kararı sonucu dereceye giren yarışmacıları açıkladı. Başkan Ak, yarışmanın birinciliğini kazanan Çaldıran KEDEM'den Mehmet Ali Topçu'ya notebook bilgisayar, ikinci olan İkinci Kuşcağız KEDEM'den Mert Aktürk'e tablet bilgisayar, üçüncülüğe layık görülen Esertepe KEDEM'den Salih Can Taç'a ise kol saati ödülünü takdim etti.

İlk üçe giren öğrencilere kazandıkları derecelerin aynı zamanda bir sorumluluk yüklediğini söyleyen Mustafa Ak, "Bundan sonraki eğitiminizde de bu dereceleri hem muhafaza etmeniz hem de geliştirmeniz lazım. İnşallah Kur'an-ı Kerim'i çok daha güzel bir şekilde okumak için çalışacaksınız. Okumayı hiç bırakmayacaksınız ve çok daha iyi bir noktaya geleceksiniz. İnşallah hepinizi hafız olarak da görmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Dereceye girenlerin yanı sıra yarışmaya katılan bütün öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title