Haberler

Kur'an Ayında Kur'an ile Buluştular

Diyanet İşleri Başkanlığının “Haydi Çocuklar Kur’an Ayında Kur’an’la Buluşalım” temasıyla başlattığı Yaz Kur’an Kursları, Tokat’ın Niksar ilçesinde yoğun bir katılımla başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının "Haydi Çocuklar Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" temasıyla başlattığı Yaz Kur'an Kursları, Tokat'ın Niksar ilçesinde yoğun bir katılımla başladı.

Niksar İlçe Müftülüğü, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte ilçe genelindeki tüm camilerde "Haydi Çocuklar Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" parolasıyla Yaz Kuran Kurslarını açtı. Camilerde görevli imam ve müezzinler tarafından verilen Kur'an Kursu'na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Niksar Şeyh Keşfi Osman Camii İmamı Ekrem Bal, 22 Haziran tarihi itibariyle Kur'an kurslarının başladığını belirterek, "Haydi Çocuklar Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım' sloganıyla kurslarımızı başlattık. Kurslarda Kur'an okutmanın yanı sıra dini bilgilerle öğrencilerimizi bilgilendireceğiz. Kurslarımız hafta içi her gün 3 saatlik eğitimle devam edecek ve 21 Ağustosta kurslar tamamlanmış olacak" dedi.

Tüm öğrencileri Kur'an öğrenmeye davet eden Bal, "Kursa gelen öğrencilerimizin bir kısmı daha önceki yıllardan da geldiği için Kur'an-ı Kerimi okumasını biliyor. Bir kısmı ile ilk kez tanışıyoruz ve Elif-Ba'dan başlayarak onlara da Kur'an-ı Kerimi okumasını öğreteceğiz. Kursumuzda temel dini bilgiler, namaz surelerini, namaz dualarını en güzel şekilde öğretme gayreti içerisinde olacağız, ibadet ahlak, siyer bilgilerini de çocuklarımıza vereceğiz" dedi.

Öğrencilere cemaatle namaz kılmanın mahiyetini öğretmek istediklerini anlatan Bal, "Çocuklarımızı camiyle tanıştıracağız, cami nedir, camide toplu halde cemaatle namaz nasıl kılınır, minber neresidir, mihrap neresidir, kürsü neresidir, şadırvanı, kubbesiyle beraber öğrencilerimize bu bilgileri vermiş olacağız" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Niksar Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title