Haberler

Cem Uzan: Yeniden Yargılama İstiyorum

Güncelleme:

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e mektup gönderen Cem Uzan, "Bana da kumpas kuruldu. Yeniden yargılama istiyorum." talebinde bulundu.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın siyasi işlerden sorumlu baş danışmanı Yalçın Akdoğan'ın "orduya kumpas kuruldu" açıklaması ile başlayan "kumpas tartışması" büyüyor.

UZAN'DAN CEMİL ÇİÇEK'E MEKTUP

Taraf'ta yer alan haberde; Ergenekon ve Balyoz davalarının ardından İmarbank operasyonu nedeniyle hakkında birçok dava açılan ve halen Fransa'da yaşayan Cem Uzan da, kendisine kumpas kurulduğunu belirterek, yeniden yargılanma hakkı istedi. Uzan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e dün bir mektup gönderdi.

"EN BÜYÜK KUMPAS BANA VE AİLEME YAPILDI"

Ünlü iş adamı Cem Uzan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e gönderdiği 6 Ocak 2014 tarihli mektupta, "zatınızla bir geçmişimiz var" diyerek başlaması dikkat çekti. Uzan, TBMM Başkanı Çiçek'e, yargı bağımsızlığının zedelendiğine yönelik açıklamalarını hatırlatarak, son dönemde kumpas tartışmalarını hatırlattı. Uzan, "Bu ülkede en büyük kumpas bana ve aileme yapılmıştır. Bizim grubumuz Türkiye'nin en büyük alın teri ile kurulan grubu idi. Ancak katledildi" dedi.

GİZLİ ANLAŞMA YAPILDI İDDİASI

Uzan, mektubunda kendisi ve ailesi hakkında kurulan kumpaslarla ilgili de bazı iddialarda bulundu. Mektupta, TMSF'nin Motorola ile gizli anlaşma yaptığını öne süren Uzan, bunun Anayasa başta olmak üzere tüm ulusal ve uluslar arası yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Uzan ayrıca İmarbank'a el konulmasından, İmarbank ile ilgili açılan davalara kadar birçok alanda kendisine ve ailesine haksızlık yapıldığını belirterek, yeniden yargılanma hakkından yararlanmak istediğini kaydetti. Uzan, geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile halen karargah davasından tutuklu bulunan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'ya da bir mektup göndermişti. Uzan söz konusu mektuplarda da, kendisi ve ailesi hakkında kurulan kumpaslar konusunda bilgi talep etmişti.

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç Cemil Çiçek Cem Uzan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (47)

ARTVİNNİASSGDDFT44444@hotmail.com:

CEM UZAN GİBİ BİR İŞADAMINA KUMPAS KURULDUĞUNA KESİNLİKLE İNANIYORUM...

25
21
yanıtYanıtla
SEZOdarkblue62@hotmail.com:

YAZIK OLDU LA ADAMA HAYATINI PARAMPARÇA ETTİLER

22
14
yanıtYanıtla
TARIKtrkcll06@hotmail.com:

YARIN BEBEK KATİLİ APO TOTOŞYANDA BANA KUMPAS KURDULAR DERSE ŞAŞIRMAYIN

29
4
yanıtYanıtla
tarıktrkcll06@yahoo.com:

kendini kuzeyli zanneden güneyli babanı bu kadar çok mu seviyosun

yanıt0
yanıt0
aslızeynepgzd@hotmail.com:

cem uzanı pek sevmem ama şu bir gerçek o milletin parasını yemedi amerikanın parasını yedi. bu yüzden cem uzan bitirildi. ayrıca imar bankasını batıran da devletti. adam kendi cebinden barajlar yaptırdı bunu da unutmamak lazım. eğer o adam iktidara gelseydi artık amerika bizi istediği gibi yönetemiycekti bence bize gösterilenler başka gerçekler başka.

22
10
yanıtYanıtla
RECEP 8086recep8086@hotmail.com:

SENDE BUNLARIN HEPSİNİ YEMİŞSİN BELLİ Kİ....TÜRK ADALETİ VE EMNİYETİ DİYELİM Kİ KUMPAS KURDU.ULUSLARARASI TAHKİM KURULUNDA DA MI KUMPAS VARDI.KUŞ BEYİNLİLER İNANIR ANCAK BU MASALA.

yanıt0
yanıt0
Yerinde Tespitayktdemirel@gmail.com:

Aslı cem uzan kendi cebinden baraj yaptırmadı devletin kurumunun içini boşalttı bunu yapmak için, kendi şirketinden malzemeleri baraj yapımı için satış faturalarını devlete kat ve kat fiyatlandırarak giydirdi, berke barajına harcanan para ile 3 tane baraj yapmak mümkündür. Ek olarak uzan dolandırıcılığının tamamı kitaplara konu olacak cinstendir, detaylı bir şekilde öğrenip cahil kalmamak istiyorsan (böyle yüzeysel yorumunu kastediyorum) en azından dolandırıcılık ile ilgili kısmını okuman kafi şu kitabın; Haliçte yaşayan simonlar. Sonra bu kitabın doğruluğunu ispat için ise devlet arşivlerine git fatura kayıtlarını incele, devlet kurumunun içinin nasıl boşaltılmış olduğunu zaten göreceksin.

yanıt0
yanıt0
fatihçfatihcoban06@hotmail.com:

ankara ostimde bildiğim 2 tane firma battı o baraj yüzünden.cem efendi paraları vermediği için.imar bankası battı deyip kapattıgında devlet ödüyordu bu paraları.sonra tekrar gelip yüksek faizle paraları toplar tekrar batırırdı.uyan millet uyan.kimin bayrağını sallıyorsunuz

yanıt0
yanıt0
SAMSUN İMPERİALİSSAMSUNIMPERIALISS65443@hotma:

kendi cebinden harcadığı paralarla baraj yaptırdı istihdam sagladı bu ülkeyevergi verdi binlerce sigortalı personeli vardı. tek suçu amerikan firmasına geri odeme yapmamaktı haklı gerekçeleri vardı. ulkeyi soymadı, rüşvet yemedi, ülkeyi bölme GİRİŞİMİNDE BULUNMADI BAYRAK DÜŞMANI DEĞİLDİ,

22
7
yanıtYanıtla
fatihçfatihcoban06@hotmail.com:

sen bilmiyorsun arkadaş boş konuşuyosun.ostimde kaç tane firma battı biliyormusun sen o baraj inşaatı bittiginde.çünkü paraları ödemedi senin savundugun adam..selam verdiğin bayrağı iyi seç

yanıt0
yanıt0
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title