Haberler

Kumluca ve Finike'de Kasapların Yüksek Fiyat Sorunu Çözüldü

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni mezbahalar yapılana kadar Kumluca ve Finike'deki mezbahalarda eski kesim ücretlerini uygulayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni mezbahalar yapılana kadar Kumluca ve Finike'deki mezbahalarda eski kesim ücretlerini uygulayacak.

Kumluca Ticaret Borsası (KUTBO) başkanlık odasında gerçekleştirilen toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım İşleri Daire Başkanı Murat Demir, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Adnan Büyükkaya, Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kumluca Esnaf Odası Başkanı Atacan Ertürk ile Kumluca ve Finike'de faaliyet gösteren kasap esnafı katıldı.

Toplantıda konuşan KUTBO Başkanı Fatih Durdaş, geçen yıldan bu yana kasap esnafının bir takım sıkıntılar yaşadığını, bu sorunların çözümü için Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret ederek, sıkıntılarını anlattıklarını hatırlattı.

Esnafın sıkıntılarının başında kesim ücretlerinin yüksek oranda artmasının geldiğini ifade eden Durdaş, şöyle konuştu:

"Daha önce 5 lira olan küçükbaş hayvan kesim ücreti 20 liraya, 20 lira olan büyükbaş hayvan kesim ücreti ise 75 liraya çıktı. Burada kesimi bizim esnafımız yapmasına rağmen ücretlerin bu kadar artması esnafımızı zor durumda bıraktı. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz."

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım İşleri Daire Başkanı Murat Demir de alınan kararların il genelinde uygulamaya konulduğunu söyledi. Bazı yerlerde büyükşehir belediyesi personelinin kesim hizmeti verdiğini anlatan Demir, "Ancak Kumluca ve Finike için ayrı, Demre ve Kaş için ayrı mezbaha yapacağız. Yeni mezbahalar yapılıncaya kadar eski fiyatlar devam edecek" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Osman Yardımcı Kumluca Finike Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title