Haberler

Kumluca Toptancı Hali'nde Sezon Açılışı

ANTALYA (AA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Toptancı Hali'nde, sezon açılış töreni düzenlendi.

ANTALYA (AA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Toptancı Hali'nde, sezon açılış töreni düzenlendi.

Kumluca Toptancı Hali'nde gerçekleştirilen sezon açılış törenine, Kaymakam Polat Kara, AK Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, komisyoncular, tüccarlar ve çiftçiler katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan sezon açılış töreninde konuşan Başkan Türel, tarım sektörünün tüm yaşamı etkilediğini, tarımda yaşanan bir sorunun tüm sektörlerde etkili olduğunu söyledi.

Zaman zaman tarım sektöründe sorunlar yaşandığını ifade eden Türel, "Bu sıkıntılardan bir tanesi biliyorsunuz Rusya krizi. Ancak tarım sektöründe yaşanan sıkıntının hiçbir zaman kazananı yoktur. Çiftçinin sıkıntısı toplumun her kesiminin sıkıntısıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe ve belde hallerimizi devraldıktan sonra bazı iyileştirmeler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Amacımız tarımda yaşanan sıkıntıları en aza indirmek. Bu konularda önümüzdeki günlerde inşallah daha güzel çalışmalarımız olacak." dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak tarım sektörüne değişik alanlarda destekler yaptıklarını kaydeden Türel, tarımda kullanılan enerji girdilerinin tarımsal sulama giderinden düşülmesi ve bazı yerleşim alanlarına tarımsal sulama imkanı sağlanmasının bu desteklerden bazıları olduğunu bildirdi.

Milletvekili Samani de tarım sektörünün sadece çiftçiden ibaret olmadığını, üretici, komisyoncu ve tüccarlar ile toplumun her kesimini ilgilendiren bir sektör olduğunu söyledi.

Tarım sektörü para kazanırsa diğer sektörlerin de bundan faydalanacağını anlatan Samani, "Tarım sektörü stratejik bir sektördür. Bundan dolayıdır ki tarım sektörü hakkında konuşurken herkes dikkatli konuşmalıdır. Bu gerek medya olsun, gerekse başka sektörler olsun dikkatli olunması gereken bir konudur. Özellikle son yıllarda dillendirilen hormon kullanımı ve zirai ilaç kalıntıları konusu gerçeği yansıtmamaktadır. İlaç kalıntısı konusunda ülkemiz birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumdadır ve daha da iyi olacaktır. Ben bu düşüncelerle 2016-2017 hal sezonunun hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm tarım sektörü paydaşlarına bol ve bereketli kazançlar diliyorum." diye konuştu.

Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya da bu yıl hal sezon açılışında son dört yılda olduğu gibi Domatexpo Fuarı yapılmadığını ifade ederek, gelecek yıldan itibaren Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla daha kapsamlı, daha iyi ve güzel bir fuar ile daha kapsamlı bir açılış yapılmasını sağlayacaklarını belirtti.

Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Selahattin Okur da 2016-2017 hal sezonu açılışı törenine katılan herkese teşekkür etti. Konuşmasında komisyonculuk mesleğini anlatan Okur, toplumda var olan komisyoncu algısının yanlış olduğunu, bu algının altında çok riskli bir sektör olduğunun bilinmesi gerektiğini vurguladı. Okur, konuşmasının sonunda 2016-2017 hal sezonunun tüm tarım kesimine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından dua yapıldı ve davetlilere Kumluca Belediyesi ile Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği tarafından hazırlanan yemek ikramında bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Menderes Türel Hüseyin Samani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title