Haberler

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Atso Başkanı Çetin'e Ziyaret

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Meclis Başkanı Mehmet Çetintürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Uğur Çakır ve Muharrem Şahin ile Genel Sekreter Mesut Bakar, ATSO Başkanı Davut Çetin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Meclis Başkanı Mehmet Çetintürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Uğur Çakır ve Muharrem Şahin ile Genel Sekreter Mesut Bakar, ATSO Başkanı Davut Çetin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Erkan, Ayhan Kızılsavaş ve Ömer Dinç'in de hazır bulunduğu görüşmede bir konuşma yapan Kumluca TSO Başkanı Günay, "Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye'nin en güçlü odalarından biri. Biz Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak ATSO'nun komşusu ve kardeşi olmaktan çok mutluyuz. ATSO'nun ağabeyliğine her zaman ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Batı Antalya'nın özellikle ulaşım konusunda yatırım fakiri olduğunu dile getiren Günay, "Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinin içerisinde bulunduğu Batı Antalya bölgesi gerek tarım, gerekse turizm olarak ülkemize büyük katma değer sağlamaktadır. Fakat sağladığı bu katkının karşılığı olan yatırımları yeteri kadar alamıyor. Bölgemizin özellikle ulaşımla ilgili ciddi sıkıntıları var. Üretilen ürünlerin pazara en hızlı şekilde ulaşması ve bölgemize gelen turistlerin kolay bir şekilde işletmelerimize ulaşması için kara, deniz ve hava yolu yatırımlarına ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

Birçok ilden daha fazla üretim gerçekleştirdiklerini, vergi ödediklerini ancak verdikleri kadar alamadıklarını belirten Günay, "Geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtınada Demre yolu 4 saat ulaşıma kapandı. Tekirova'dan sonra yol çok kötü. Acilen yatırıma ihtiyaç var. Sadece kendimiz için, Kumluca için değil Antalya için istiyoruz" diye konuştu. Bölgenin en önemli markalarından "Finike Portakalı" konusunda da mağduriyetleri olduğunu belirten Günay, şunları kaydetti:

"Finike ilçesinde 700 bin ton portakal üretimi var ama piyasada satılan 3 milyon ton. Bu nasıl oluyor? Mersin ve Adana'dan bölgemize getirilen ve buradaki tesislerde paketlenen portakallar, 'Finike Portakalı' diye satıyorlar. Bu konuda ciddi bir çalışma başlatılmalı. Örneğin, Finike Portakalı üretildiği bahçeden başlayarak barkod sistemi oluşturularak takip edilebilir."

ATSO BÖLGEDEKİ ODA VE BORSALARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ATSO'nun bölgede tüm oda ve borsalar ile işbirliği içinde olduğunu vurgulayan Çetin, geçmişte yaşanan sinerjinin artarak devam edeceğini kaydetti. Antalya'nın gerek turizmde gerekse tarımda Türkiye'nin lokomotif kenti olduğunu ve ilçeleri ile birlikte cari açığın azaltılmasına en önemli katkıyı yapan illerden birisi olduğunu dile getiren Çetin, buna karşın yeterli yatırımın alınamadığını ve yalnızca Batı Antalya'da değil, ilin genelinde özellikle ulaşım olanakları konusunda birçok eksiğinin bulunduğunu söyledi. Antalya kent merkezinde yapımı süren çevreyolu ve köprülü kavşak çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu ve bu projelerin bitmesini dört gözle beklediklerini ifade eden Çetin şöyle konuştu:

"Antalya'nın en önemli sorunlarından biri ulaşım. Antalya bu konuda çok gerilerde kaldı, maalesef yeterli ve hak ettiği yatırımı alamadı. Antalya Türkiye'de ulaşılabilirlikte 16. sırada. Birçok ekonomik göstergede dördüncü büyük kentiz ama ulaşılabilir değiliz. Yılda 13 milyona yakın turist ağırlıyoruz ama neredeyse sadece hava yoluyla. Deniz ulaşımı, karayolu ve en önemlisi demiryolu yatırımları maalesef hep ötelendi. Oysa ki Türkiye'nin turizm ve tarım başkenti olarak nitelendirdiğimiz Antalya'yı ilçeleriyle birlikte Anadolu'ya demiryolu ve karayolu ile bağlayacak kuvvetli ulaşım altyapısı, turizmden ve tarımdan elde edilecek katma değeri artıracak ve ülkeyi zenginleştirecektir.

Ulaşım imkanları konusunda kent merkezinde de yatırım eksiklikleri olduğunu kaydeden Başkan Çetin, Bu sene G20 ve B20 gibi dünya çapında organizasyonlara evsahipliği yapacağız. Gelecek yıl ise EXPO 2016 Antalya'da kapılarını açacak. Hükümet bu vesile ile bazı ulaşım projelerine hız verdi. Bunlar arasında yapılacak kavşaklar, çevreyolları da var. Her yatırımı olumlu karşılıyoruz ve çevre yollarının bitmesini de dört gözle bekliyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Hüdavendigar İbrahim Uğur Antalya Kumluca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title