Haberler

Kumluca Devlet Hastanesi'nde Bir İlk

Antalya’nın Kumluca İlçesi Devlet Hastanesi’nde beyin ameliyatı ve bel fıtığı ameliyatlarına başlandı.

Antalya'nın Kumluca İlçesi Devlet Hastanesi'nde beyin ameliyatı ve bel fıtığı ameliyatlarına başlandı.

Fiziki yetersizlik nedeniyle ilçe halkına cevap olamayan Kumluca Devlet Hastanesi'nde son yıllarda yaşanan değişim ve dönüşüm çalışmaları sonuçlarını vermeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen son atamalarla Kumluca Devlet Hastanesi'ne atanan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sercan Savaş Yalçın tarafından gerçekleştirilen beyin ameliyatı ve bel Fıtığı ameliyatı sayesinde, hastalar bundan sonra çevre il ve ilçelere sevk edilmeyecek.

Yaklaşık bir haftadır beyin ameliyatlarına başlayan hastanede, beyin kanaması geçiren 78 yaşındaki Turan İnce isimli hasta beyin, sağ bacağında şiddetli ağrı ve yürüme zorluğu çekme şikayetiyle hastaneye başvuran 24 yaşındaki Ümmügülsüm Özçelik ise fıtık ameliyatı oldu.

Yapılan ameliyatlar hakkında bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sercan Savaş Yalçın, kendilerine başvuran 78 yaşındaki Turan İnce isimli vatandaşın gece yarısı bilinç kaybı ve konuşma bozukluğu şikayetiyle hastaneye başvurduğunu ve yapılan tetkiklerin ardından hastanın beyin kanaması geçirdiğini anlaşılması üzerine ameliyata alındığını belirtti. Op.Dr. Yalçın, ameliyatın ardından hastanın normal konuşmaya başladığını söyledi.

Sağ bacağında şiddetli ağrı ve yürüme zorluğu çekme şikayetiyle hastaneye başvuran 24 yaşındaki Ümmügülsüm Özçelik'e ise bel fıtığı teşhisi konularak ameliyata alındığını belirten Op.Dr. Yalçın, "Yapılan iki ameliyatta başarılı geçti ve şu anda hastaların sağlık durumları çok iyi. Her iki hastayı da yarın itibariyle taburcu etmeye hazırlanıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz bel fıtığı ve omurga ameliyatlarından korkmalarına gerek yok. Yapacağımız operasyonlarla hastalarımız sağlıklarına kısa bir sürede kavuşturuyoruz."diye konuştu.

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Anestezi Uzmanı Dr.Ayşegül Alkan da hastanede bir ilki başardıklarını belirterek, "Bel fıtığı, boyun fıtığı, omurga yaralanması, sinir sıkışmaları, bel kayması, beyin tümörleri ve beyin kanaması geçiren hastaların Antalya merkez ve çevre ilçelere gitme zorunluluğu ortadan kalkmış oldu" dedi.

Başhekim Alkan, ameliyatların gerçekleşmesinde 40 bin Lira değerindeki ameliyat ekipman desteği veren Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Abdurrahman Acar ve Hastane Başhekimi Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Selim Hacı Salihoğlu'na da teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Turan İnce Antalya Kumluca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title