Haberler

Kumluca'daki Su Baskını ve Hortumun Bilançosu Belli Oldu

Kumluca ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan su baskınları ve hortumda 577 çiftçi ve yaklaşık 2 bin dekar tarım alanı zarar gördü.

Kumluca ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan su baskını ve hortumun etkilediği alanlarda hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

Geçtiğimiz hafta iki gün süreyle etkili olan, bazı sera, ev ve tarım arazilerinin zarar görmesine yol açan afetle ilgili yürütülen hasar tespit çalışmaları bitirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü koordinesinde 25 kişiden oluşan ekiple yürütülen hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Adem Aydın, afette oluşan zararla ilgili ön hasar tespit çalışmalarının sona erdiğini söyledi.

Yapılan tespitlere göre ilçeye bağlı 16 mahallede 577 çiftçiye ait yaklaşık 2 bin dekar tarım arazisinin zarar gördüğünün belirlendiğini kaydeden Aydın, bugün itibarıyla zararın maddi değerinin 10 milyon lira olduğunu, özellikle su baskınlarının maliyetinin ilerleyen günlerde seralardaki ürünlerin kayıp şekline göre değişebileceğini belirtti.

Hasar tespit çalışmalarında birçok sera ve tarım arazisinin sigortasız olduğuna değinen Aydın, çiftçilerin yaşadıkları afetleri daha az zararla atlatabilmeleri için mutlaka tarım sigortası yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Öte yandan Kumluca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, su baskınlarında ilçede bulunan 23 evin etkilendiği, bu evlerde kalan vatandaşlara ihtiyaçlarına göre vakıf tarafından gerekli yardımların yapıldığı kaydedildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Adem Aydın Kumluca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title