Haberler

Kumluca'daki Orman Yangını - Orman Genel Müdürü Üzmez

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'in açıklaması GÜNCELLEME 2 - Kumluca'daki orman yangını

Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Orman Genel Müdürü Üzmez de bölgeye gelerek yanan alanda havadan inceleme yaptı

Üzmez:

"Şu anda yangın, 150 hektarlık bir alanda etkili oluyor ama bu kesin bir rakam değil"

"Antalya- Kumluca karayolu risk nedeniyle hala ulaşıma kapalı. Alevlerin yolun karşısına atlamaması için iş makineleri bu karayolunu kullanıyor"

ORMAN GENEL MÜDÜRÜ ÜZMEZ'İN AÇIKLAMALARI EKLENDİ

Antalya'nın Kumluca ilçesinde dün akşam kontrol altına alındıktan sonra sabah saatlerinde yeniden etkili olmaya başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bölgede havadan inceleme yapan Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, yangının tahminin 150 hektarlık alanda etkili olduğunu bildirdi.

Erentepe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün başlayan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alındı.

Bu sabah kuvvetli rüzgarın etkisiyle alevlerin yeniden büyümesi üzerine yangın, Belentepesi'ne sıçradı. Yangın ormanlık alanda ilerlerken dumanın etkili olduğu Erentepe Mahallesi'nin ardından Sarıkavak Mahallesi'nde de tahliye çalışmalarına başlandı.

Bölgede dünden bu yana bazı evler, seralar, ahırlar, ekili arazi ve meyve bahçeleri zarar gördü, çalışma sırasında 2 iş makinesi yandı.

Çalışmalar kapsamında dün tahliye edilen Erentepe Mahallesi'nin ardından bugün de Sarıkavak Mahallesi'nde tahliye çalışmalarına başlandı.

Yangın nedeniyle Antalya-Kumluca karayolu da ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, Kumluca'nın Adrasan Mahallesi üzerinden veriliyor.

"Yangın seradan başladı"

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de bölgeye gelerek yanan alanda havadan inceleme yaptı. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Üzmez, yangının dün saat 12.40'da serada başladığını ve ormanlık alana yayıldığını bildirdi.

Ankara'dan sevk ve idare ettikleri yangına Silifke'den Fethiye'ye kadarki işletmelerde görevli 8 helikopter, Adana ve İzmir'den 2 amfibik uçak, 80'e yakın itfaiye aracı, 500 işçi ile müdahale edildiğini belirten Üzmez, ayrıca genel müdür yardımcıları, daire başkanları, bölge ve işletme müdürlerinin de yangını söndürme çalışmaları için bölgede olduğunu açıkladı.

Havanın rüzgarlı olması nedeniyle yangının sık sık yön değiştirdiğini ifade eden Üzmez, hava ve kara araçlarıyla yangının önünü kesmeye çalıştıklarını anlattı. Yangının önünün kesilmesi için rüzgarın durması gerektiğini vurgulayan Üzmez, Meteorolojinin rüzgarın bir saat içinde yeniden yön değiştireceği şeklinde kendilerine bilgi verdiğine dikkati çekti.

Üzmez, şöyle konuştu:

"En azından can kaybımız yok Allah'a şükür. Şu anda yangın 150 hektarlık bir alanda etkili oluyor ama bu kesin bir rakam değil. Ne zaman söndürürüz, o kesin söndükten sonra yapacağımız çalışmalarla belli olacak. Buradan vatandaşlarımıza da mesaj vereceğim. Böyle rüzgarlı günlerde, sera temizliği, bağ bahçe temizliği, anız yakılması, sönmemiş sigara, piknik ateşleri maalesef ormanlarımızı, malımızı, canımızı yok ediyor. Burada herkesin dikkatli olması lazım. Belki kasıt yok ama basit bir ihmalin o güzel ormanlarımızı ne hale getirdiğini görüyorsunuz. Bu ihmaller yazık ediyor ormanlarımıza, seralarımıza... Herkesin çok dikkatli olması lazım. Evet yakılan bir ateşten dolayı ihmalden dolayı bu hale geldik, bu tür ihmallerin olmamasını ümit ediyorum."

" Türkiye'nin bütün gücü bölgede"

Üzmez, Akdeniz coğrafyasında yazların çok kurak olduğunu ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini vurgulayarak yanıcı materyalin "çıra" gibi yandığını ifade etti. Yangını söndürmek için Türkiye'nin bütün gücünün bölgede olduğunun altını çizen Üzmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin yangın bakımından gücü Avrupa ülkelerinden daha yüksek olmasına rağmen bu mücadelede istenen neticeyi bazen almakta zorlanıyoruz. Şiddetli rüzgar, yanıcı materyal, yaygın zor bir coğrafyada, bunlar bize sıkıntı getiriyor. Orman Genel Müdürlüğü olarak bu yangınların üstesinden geleceğiz ama halkın da bize destek vermesi lazım. Zamansız ateş yakılması ne surette olursa olsun pahalıya mal olabiliyor."

Yol kapalı

Üzmez, Antalya-Kumluca karayolunun risk nedeniyle ulaşıma kapatıldığını hatırlattı. Alevlerin yolun karşısına atlamaması için iş makinelerinin de bu karayolunu kullandığını anlatan Üzmez, can ve mal güvenliği açısından bir süre daha yolun kapalı kalacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Erentepe Türkiye Antalya Kumluca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title